В Белгия зачестяват призивите за отпадане на противоепидемичните мерки по

...
В Белгия зачестяват призивите за отпадане на противоепидемичните мерки по
Коментари Харесай

Експертите в Белгия са единодушни, че ограниченията са безсмислени

В Белгия зачестяват апелите за отпадане на противоепидемичните ограничения по образеца на други европейски страни. Експертите са единомислещи, че рестриктивните мерки към този момент са безсмислени, оповестяват локални медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според цитираните отзиви настоящите ограничавания са били въведени, когато още се разпространяваше вариантът Делта на вируса на COVID-19. Днес този вариант в страната е напълно сменен от Омикрон и учените регистрират, че въпреки броят на инфектираните дневно да набъбна сензитивно, ситуацията в лечебните заведения е овладяно. В медиите се насочат настоятелни апели за отпадане на Коронавирус документите, а представители на управляващите показват мнение, че премисляната по-рано наложителна имунизация повече не е на дневен ред. На съвещание през вчерашния ден, отдадено на имунизацията на младежите до 18 години, не бе взето подготвяното решение за всеобщо слагане на спомагателни дози ваксини в тази възрастова група.

По публични данни към 77 на 100 от цялото население на Белгия е ваксинирано против COVID-19, а към 57 на 100 към този момент са получили и спомагателна доза ваксина. В последните дни се следи спад от 9 на 100 в дневния брой на новозаразените, който неотдавна доближи връх от 70 хиляди души. Отчита се растеж от девет на 100 за седмица в броя на постъпилите в болница, само че той се отразява едва на броя на настанените в незабавните отделения (432 в цялата страна, покачване от 22 на 100 за последната седмица). Медиите прецизираха по-рано, че броят на признатите в болница, инфектирани с COVID-19, не включва единствено новопостъпилите, а и вътреболничните инфекции. Очаква се белгийските управляващи да обсъдят ситуацията и да одобряват нови решения на съвещание, планувано за 11 февруари. Цитирани са апели на вицепремиера Жорж Жилкине, съгласно който е пристигнало време за промени и наближава часът белгийците да получат назад свободите си. Той упорства документите да не се употребяват даже един ден ненужно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР