В Белгия е регистриран случай на инфекция с нов вариант

...
В Белгия е регистриран случай на инфекция с нов вариант
Коментари Харесай

Белгия регистрира нов щам на Омикрон

В Белгия е регистриран случай на зараза с нов вид на варианта Омикрон на ковид BA.4. Това заяви белгийската осведомителна организация, базирайки се на вирусолозите от Католическия университет в Льовен Марк ван Ранст и Пит Мас.

Пробата е разпозната във Валония (френскоговоряща Белгия) и след това е оценена в Свободния университет в Брюксел.

Според ван Ранст появяването на нови разновидности на коронавирусни варианти сама по себе си не е значимо събитие. " Вирусите натрупват разновидности, те постоянно го вършат. Все още ще се появяват нови версии ", споделя вирусологът.

Той също по този начин добави, че появяването на нови разновидности на Омикрон е по-добра от появяването на кардинално нов вариант на ковид.

По-рано Камил Хафизов, началник на изследователската група за създаване на нови диагностични способи, учредени на технологии за секвениране, в Централния научноизследователски институт на Федералната работа за отбрана на правата на потребителите и човешкото здраве, съобщи, че новата рекомбинантна версия на варианта XE, състояща се от фрагменти на подлинии BA.1 и BA.2, е по-заразна от предходните, само че е малко евентуално да провокира нова вълна от пандемии от ковид.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР