В бързо производство, по силата на постигнато и одобрено в

...
В бързо производство, по силата на постигнато и одобрено в
Коментари Харесай

Съдът отне автомобила на дрогиран шофьор от Варна

В бързо произвеждане, по силата на реализирано и утвърдено в правосъдна зала съглашение с самопризнание на виновността, Районен съд – Варна наложи наказване на 37-годишен мъж за закононарушение по превоза, оповестяват от ВРС.

На 18 август тази година във Варна той е бил заловен да ръководи лек автомобил „ БМВ “ след приложимост на наркотични субстанции. При осъществената му инспекция на място с дрегер-тест той дал положителeн резултат за съществуване на канабис и амфетамин, като отказал да даде кръвна проба за здравно проучване.

Съдът утвърди параметрите на съглашението, съгласно което на 37-годишния обвиняем, неосъждан до момента, се постанова наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Той бе лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 10 месеца. Освен това, управляваният от него под влияние на наркотични субстанции лек автомобил „ БМВ “, който е негова благосъстоятелност, се лишава в интерес на страната на съображение чл.343б, ал.5 от Наказателния кодекс.

Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР