В бързата технологична промяна телекомите имат отговорността да са двигатели

...
В бързата технологична промяна телекомите имат отговорността да са двигатели
Коментари Харесай

А1 е двигател на дигиталната трансформация

В бързата софтуерна смяна телекомите имат отговорността да са мотори на цифровата промяна - да влагат в най-новите технологии, да надградят цифровите решения за многообразните и изменящи се потребности на своите клиенти за реализиране на успеваемост, резистентност и разцвет.

Предимството на A1 ев комбинацията от няколко неща: преди всичко стратегическа визия, постоянния лидерски екип и дисциплината при осъществяването, подкрепено от надарени и висококвалифицирани чиновници. Не по-малко значими са и многообразните софтуерни услуги и принадлежността към интернационална група с доста мощен бранд. Съчетаваме голямата потребителска база с новаторски услуги и съвременна телекомуникационна и IT инфраструктура, с помощта на което продължаваме да печелим доверието на бизнеса и обществото.

Добрият финансов екипсе познава по резултатите и метода, по който ги реализира. Това важи освен за нас, а и за всички екипи в А1. В направление „ Финанси “ целите са да поддържаме високо равнище на финансова непоклатимост и ликвидност и да осигуряваме предвидимост и цялостна бистрота на бизнеса посредством своевременна и точна финансова отчетност. И най-важно от всичко е, че сме разпознати като доста мощна поддръжка за всички отдели в компанията.

Финансовите резултати на А1 приказват, че 2022 година е най-успешната досега с общ растеж на приходите на годишна база от 11.5%, растеж до 640.4 млн. евро. Станахме най-голямата ICT компания в страната и най-големият систематичен интегратор. Успешно прилагаме дълготрайната си тактика за развиване.

Инфлацията продължава да оказва напън върху съвсем всички пера на разноските и вложенията. Като образец ще посоча силата. През 2022 година разноските ни за сила се усилиха чисто с над 40% на годишна база. Инфлационният напън е реалност и той продължава. В интерес на бъдещото развиване и вложения и ние започнахме с индексация на месечните такси на нашите клиенти по оптимално щадящ за клиентите метод.

Инвестиционната интензивност ще продължи и през 2023 година През последните две години вложихме над 410 млн. лева, от които над 260 млн. лева са вложенията единствено за мрежата на А1, в това число за честотен запас и регулаторни такси, макар растящата инфлация и несигурната икономическа и политическа обстановка. Инвестирахме и в новаторско студио за четирите спортни канала MAX Sport за още по-интерактивни излъчвания.

Сливанията и придобиванията в секторав интервал на неустановеност не са цел сами по себе си, а една от опциите за спомагателен растеж и развиване на бизнеса. И тук концепциите са да не ги ограничаваме единствено до обичайните покупко-продажби, ориентирани към местни кабелни оператори. С придобиването на Стемо през 2022 година показахме увереност в допълнение да затвърдим позиционирането в ICT сегмента.  

Главният шеф „ Финанси “в интервал на световен напредък, само че и в сложни години би трябвало на първо място да не се лимитира до финансите, а и да схваща бизнеса напълно. Само по този метод ще може да бъде съответстващ бизнес сътрудник. Разбира се, би трябвало да разполага с точните данни и разбори, с цел да предложи и вкара съответни ограничения за по-добра успеваемост, както и да планува опциите, без значение от икономическите и пазарните провокации. Една от главните задания е да обезпечи непоклатимост и положителна среда за екипа.

Новите планове на А1за все по-дигитален свят са все по-иновативни и носят доста изгоди за нашите частни и бизнес клиенти – от телекомуникационни и цифрови услуги и все по-надеждни, по-сигурни и с по-високи скорости с проектите с 5G ULTRA, през богато ТВ наличие и платежни услуги, до систематична интеграция, ICT и IoT решенията за бизнеса.

Плановете за развиване са най-вече за органически напредък. Но оставаме с интерес и за нови благоприятни условия за придобивания, нахлуване в нови браншове и разширение на актуалните действия. Допълнително, като част от А1 Group, поемаме водеща роля по от ден на ден интернационалните планове в областта на IТ, мрежата и услугите, финансовите действия и сътворяваме благоприятни условия за развиване както за актуалните, по този начин и за нови чиновници.

Човешкият капитал като движеща мощ в бизнеса е в основата на всичко, което вършим. Постигането на амбициозни цели, нововъведения и удовлетворени клиенти са немислими без стимулиран и надарен екип. Грижим се за нашите чиновници. Инвестирахме в повсеместен ремонт на нашите офиси и доста подобрихме работните условия. Само през 2022 година увеличихме с 20% бюджета за хонорари и отличаване на достиженията, инвестирахме в допълнение в стратегии за преданост и самопризнания.

Максимата, която обобщава моя мироглед за парите: Винаги съм повтарял, че за мен парите не са цел, а единствено средство за реализиране на задачите.

Повод да се усмихна в професионален проект са триумфите на компанията, удовлетворението на клиентите и развиването на екипа. В персонален проект нещо, което най-вече ме зарежда с позитивна сила, са усмивките на лицата на моето семейство, когато се прибeра у дома след работния ден.
Фирмен профил
А1 е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова, сателитна и мобилна телевизия, четири лични спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения. През 2022 година A1 България регистрира доходи от 640,4 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 254,4 млн. евро. Компанията е част от A1 Group, която дава високотехнологични и информационни услуги на повече от 27 млн. клиенти в седем страни в Централна и Източна Европа: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни снабдители в света.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР