В Барселона трябва да намалят заплатите си, в противен случай

...
В Барселона трябва да намалят заплатите си, в противен случай
Коментари Харесай

Ла Лига вади теслата срещу Барса заради високи заплати

В Барселона би трябвало да понижат заплатите си, в противоположен случай ще им използван правилото за " една четвърт ", разгласи президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

Босът за следващ път обърна особено внимание на финансовата обстановка в клуба. Според него " лос кулес " въобще не са трансформирали ситуацията си и разкри, че в случай че това продължи, то клубът ще има съществени проблеми през идната акция. 

Специалистът разяснява дали възможното прибързано отпадане от Шампионска лига на каталунците може да направи проблемите във финансов аспект на испанския гранд още по-големи.

" Ако изоставен Шампионска лига, ще имат по-малко доходи, само че пък няма да би трябвало да заплащат бонуси. Няма да промени доста нещата. Лостовете проработиха този сезон, само че няма да бъде по този начин за идващия ", съобщи Тебас пред " Mundo Deportivo ". 

" Те би трябвало да понижат размера на заплатите, не могат да продължат, давайки повече от 500 млн. евро. Ако ли не, идващият сезон отново ще използван правилото за 1/4 ", добави още президентът.

Според информациите, все още каталунците надвишават упоменатата от Тебас сума с цели 150 млн. евро. Това обаче скоро може да се промени, заради подмладяването в тима, което треньорът Шави желае.

Легенди на клуба като Жерар Пике, Жорди Алба, Сержио Бускетс и Сержи Роберто се чака след края на сезона да изоставен отбора. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР