В Банско се проведе подготовка за предстоящото осмо SKDUN европейско

...
В Банско се проведе подготовка за предстоящото осмо SKDUN европейско
Коментари Харесай

Националите по шотокан карате-до проведоха лагер в Банско преди европейското

В Банско се организира подготовка за идното осмо SKDUN европейско състезание по шотокан карате – до и Европейска Кохай Купа, които ще се проведат от 13 до 15 април 2018 година в гр. Доброва Горница, Полша.

Европейското състезание се провежда от Шотокан Карате–До на Обединените народи (Shotokan Karate Do of United Nations - SKDUN), чийто представител у нас е Българска федерация шотокан карате – до (БФШК).

Под управлението на президента на федерацията сенсей Александър Славков и националния треньор Димитър Тодоранов, състезателите ни организираха двуразови интензивни тренировки в залата на Гранд Хотел Банско. В подготовката на състезателите се включиха сенсей Георги Георгиев - Джоси – началник на спортно-техническата комисия, както и сенсей Иван Тодоров - старши треньор на карате клуб „ Ронин “ (Бургас) и рефер интернационална категория. За физическото здраве на всички спортисти беше ангажирана, както всяка година кинезитерапевта Веселина Таскова.

На подготвителния лагер федерацията продължи миналогодишната целенасочена тактика за присъединение на по-млади състезатели към редиците на националния тим. По този метод представители на от ден на ден от клубовете на БФШК се включиха в подготвителния развой. Сред определените младежи бяха медалистите от международното и европейско състезание през 2017г., както и най-добре представилите се на миналото единствено преди няколко седмици 13-то национално самостоятелно състезание по шотокан карате – до. 

 „ В развой сме на цялостно подновявне на националния тим. Радвам се, че всички одобрени състезатели, носители на неизброими оценки от международни и европейски шампионати имат почтени заместници. Комуникацията сред тях и подготвителния развой се получават доста добре. Надявам се новите попълнения да попият наученото от този лагер, а за какво не и да го предадат в клубовете от където идват “ -  разяснява треньора Димитър Тодоранов.

„ Изключително съм разчувствуван, тъй като сме в развой на постепенна промяна на поколенията на състезателите и това носи със себе си доста неповторими моменти и огромна отговорност за целия екип. Първите стъпки от предаването на щафетата, както се споделя на състезателен език, минават доста добре. Доволен съм от младите. Стараят се, съсредоточени са, само че това е единствено началото. Също по този начин не мога да пропусна обстоятелството, че всяка година се усилват представителите на от ден на ден клубове – членове на федерацията, които се причисляват към подготвителните лагери. Това ме радва, тъй като е поръчка за възходяща вътрешна спортна конкуренция, което единствено по себе си е гаранция за съвместен напредък и по-добри достижения на вътрешните и несъмнено интернационалните шампионати. Тренировъчната база е отлична и по тази причина насочвам признателност към управлението на Гранд Хотел Банско. Специални благодарности желая да изкажа и към министерството на младежта и спорта “ – разяснява президентът на федерацията Александър Славков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР