В Банско пристигнаха командированите от Румъния полицаи, които ще патрулират

...
В Банско пристигнаха командированите от Румъния полицаи, които ще патрулират
Коментари Харесай

Румънски полицаи патрулират в Банско и Разлог

В Банско дойдоха командированите от Румъния служители на реда, които ще патрулират дружно с българските си сътрудници през зимния туристически сезон. Смесените екипи ще реализират патрулно-постова активност за запазване на публичния ред за времето от 21 декември 2023 година до 26 март 2024 година. Утвърдената към този момент процедура за взаимно наблюдаване ще бъде в интерес на задграничните туристи в Банско, като наличието на румънските полицейски чиновници ще способства за спокойствието на туристите от двете страни, написа в. " Труд ".

През празничните дни заработиха и ски центровете край Благоевград и Разлог, където е по-евтино и също се събират хиляди скиори.

Зимният сезон на ски център Картала край Благоевград бе открит от кмета Методи Байкушев и регионалната шефка Мария Димова. Двамата направиха шампионско втурване и по този начин дадоха старт на работата на ски зоната, която е съвременна, има кабинка и паркинг за 300 коли.

Амбицията на новия кмет на Благоевград е ски центъра да се развие и да стане прелъстителен за фамилен туризъм освен на благоевградчани, само че и на столичани.

Ски писта “Кулиното ” на Предел, край Разлог, също посрещна първите си посетители - с обработена писта, топли питиета, вкусни ястия и доста снежни занимания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР