В българската позиция по конфликта НАТО - Русия има неизяснени

...
В българската позиция по конфликта НАТО - Русия има неизяснени
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Важно е какво се случва с отбранителната ни способност

" В българската позиция по спора НАТО - Русия има неизяснени пунктове в практическото осъществяване. Това, което стана ясно, е, че желаеме дипломацията да проработи. Крайно време е да спрем да повтаряме това проклинание . За България това не е най-острият въпрос. За нас е значимо какво се случва с отбранителната дарба на страната ". 

Това сподели пред БНР Елена Поптодорова, някогашен дипломат на България в Съединени американски щати, вицепрезидент на " Атлантическия клуб ". 

Тя уточни, че  потенциалът и качествата на армията ни не са задоволителни, с цел да се построи независима отбрана

" Не е допустима действителна отбранителна функционалност без присъединяване на спомагателни сили от съюзническа страна ". 

В предаването " Нещо повече " Поптодорова добави, че е належащо да се организира КСНС за обстановката Русия - Украйна и за сигурността в Черно море

" Този диалог би трябвало да се води честно с българските жители, другояче държавното управление ще падне в личната клопка. Всяко бягство от действителните обстоятелства ще се връща като бумеранг назад ". 

По думите ѝ маниерът на деяние на Русия е внезапни и неочаквани нахлувания , а в този момент обстановката се е проточила:  

" Тук задачата не е Украйна, а разлюшкване на НАТО, отрязване на НАТО. Не имам вяра, че ще има фронтално нахлуване ". 

Интервюто с Елена Поптодорова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР