В българската политика понятието умен и красив се наложи като

...
В българската политика понятието умен и красив се наложи като
Коментари Харесай

Кирил и Асен - все по-умни и красиви

В българската политика понятието " интелигентен и хубав " се наложи като определение за човек, който е безкомпромисно прозападен, желае в България да има господство на закона по европейски пример и се опълчва на имперските попълзновения на Русия.

" Умен и хубав " в началото бе подигравателен етикет, лепнат на европейците от евразийците, само че той в действителност е много прецизен. Няма по-умна и по-красива идея от това България да стане същинска западна страна.

Трябва да се означи, че Кирил Петков и Асен Василев в последните дни стават все по-умни и красиви.

Мнозина съзряха огромна заплаха в това, че сред тях и президента Румен Радев внезапно прехвърчаха искри. Това обаче би могло да се преглежда като възстановителен развой - както за " Продължаваме промяната ", по този начин и за България.

Защото Румен Радев не е достоверно интелигентен и хубав. Той е - в най-хубавия случай - ашладисано интелигентен и хубав.

Радев постоянно е бил податлив на взаимни отстъпки във връзка с участието ни в НАТО и се загрижи за върховенството на закона чак когато прокуратурата нахлу в президентството.

Защо една огромна част от достоверно умните и красивите го припознаха като собствен, си остава една от огромните загадки на актуалната българска политика.

Първата тематика, по която президентът се размина с Кирил Петков и Асен Василев, бе тази за Северна Македония. Истината обаче е, че политиката на държавното управление по този въпрос е допустимо най-хубавата.

Ясно е, че България няма да смъкна ветото върху старта на договарянията сред Скопие и Европейски Съюз, до момента в който не бъдат решени историческите въпроси и обвързваните с тях модерни проблеми.

България обаче би трябвало по всякакъв начин да се стреми да развива връзки със Северна Македония - стопански, културни, всевъзможни - тъй като това е нейният народен интерес.

Историческият въпрос е основателна причина да стопираме Скопие за Европейски Съюз. Но не е основателна причина да замразяваме връзките си.

Развитието на сходни връзки в действителност би подкрепило и разрешаването на историческия въпрос.

Радев обаче се оказа в лагера на тези, съгласно които историческите неразбирателства са мотив за заледяване на всевъзможни връзки.

Това не е в полза на България, а е в полза на други страни - една доста по-голяма от нас, намираща се на североизток и една по-малка от нас, с която граничим на запад.

Кирил Петков побърза да разяснява, че с президента към момента са един тим. В този тим обаче той и Асен Василев постоянно ще бъдат запаси.

Към Петков и Василев има основателни подозрения, че са умни и красиви, но не напълно. И те са свързани тъкмо с обстоятелството, че двамата играеха и към момента играят в тима на Румен Радев.

Колкото по-бързо те осъществят трансфер в тима на умните и красивите, толкоз по-добре за тях и за България.

Някак си не е обикновено Харвард и " съветският " Крим да са в един тим.

Втората тематика, по която се разминаха президент и държавно управление, бе промяната на управлението на " Булгаргаз ". Петков и Василев обясниха, че тази промяна е реалност, тъй като остарялото управление е правело всичко допустимо да саботира навлизането на азерски газ в България. И е пропуснало опция да подписа по-изгодна договорка с " Газпром ".

Ако това е правилно, то значи Русия е недоволна. А когато Русия е недоволна, Радев нормално също е неудовлетворен.

В офанзивата против кабинета във връзка " Булгаргаз " се включиха още Румен Овчаров, Румен Петков, Бойко Борисов. Хора, които са известни с всички друго, само че не и с това, че са умни и красиви.

А да си интелигентен и хубав към този момент не значи да си маргинален, а в противен случай - това е водещата политическа наклонност.

Дори в Движение за права и свободи се пробват да го играят " умни и красиви " със законодателни начинания, свързани със правосъдната промяна.

ГЕРБ имаха прелестна опция да станат по-умни и по-красиви, като се включат в комисията за промени на Конституцията, свързани със същата тази промяна, само че я пропуснаха.

Самият Радев се пробва да задълбочи умнокрасивата визия за себе си, като отдаде респект на жертвите на така наречен Народен съд.

Кирил Петков и Асен Василев даже започнаха да го играят интелигентна и красива левица. Те в прав текст обясниха на работодателите, че когато плащаш мизерни заплати, не си шеф, а робовладелец.

Както е известно за Българска социалистическа партия, неумната и некрасива левица, ползите на пролетариата постоянно са били на второ място, в най-хубавия случай. На първо място са ползите на Кремъл.

Трудно е да бъдеш интелигентен и хубав в България. Има прекомерно доста външни сили, които не желаят България да е интелигентна и красива.

Можем единствено да се надяваме, че Кирил Петков и Асен Василев ще съумеят да удържат на натиска.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР