В България заработи първият портал за публикуване на обяви и

...
В България заработи първият портал за публикуване на обяви и
Коментари Харесай

VibeJobs – първият в България портал за търсене и предлагане на работа през Viber

В България проработи първият портал за издание на разгласи и кандидатстване за работа непосредствено през Viber. Специализираният чатбот е създаден от софтуерния стартъп VibeJobs, в съдействие с Rakuten Viber – международен водач в региона на персоналната и сигурна връзка.

Сътрудничеството сред двете фирмите е в унисон с задачата на Viber да се трансформира в суперприложение, предоставящо все по-широк набор от новаторски решения и функционалности.

Последните трендове в подбора на личен състав сочат, че хората желаят от ден на ден да употребяват мобилни устройства, когато търсят работа, и даже са по-склонни да аплайват, до момента в който ги употребяват, споделят основателите на платформата. Оказва се, че голяма част от претендентите избират да споделят с работодатели и да получават настояща информация точно посредством текстови известия.

VibeJobs дава тъкмо това – еластичен и ефикасен инструмент, наличен за оптимално необятен кръг търсещи работа през Viber приложението. Потребителите могат да се възползва от елементарен за приложимост чатбот асистент, който доста усъвършенства връзка и съкратява дистанцията сред тях и работодателите.
Как работи VibeJobs
Чатботът стартира диалог с потребителите, като влиза в ролята на техен кариерен помощник. Само с няколко насочващи въпроса им основава профил. Информацията в профила се употребява за представянето на лист с подобаващи разгласи за работа. Всеки може да добави в профила си безграничен брой местоположения, сфери на интерес или опит, с цел да получава повече и по-точни оферти за работа.

Оттук нататък кандидатстването става постоянно непосредствено от мобилния телефон, единствено с едно натискане на бутона, без нужда от използване на автобиография (CV), мотивационно писмо или регистрация на е-поща.

Друго огромно преимущество на VibeJobs е това, че потребителите получават автоматизирано вести с нови оферти за работа, съобразени с техния профил. Така системата изпраща подобаващи предложения, като им икономисва уморителното ревизиране на описи с разгласи. От тази позиция, платформата е извънредно потребна и за хора, които не търсят интензивно работа, само че са отворени към нови благоприятни условия.

В допълнение, работодателите имат опция да започват чат с претендентите по съответна публикация и да уточнят елементи, касаещи процеса по асортимент. Кандидатите могат да употребяват този канал на връзка, с цел да наблюдават напредъка на тяхната кандидатура, да задават въпроси и да се осведомят за настъпили промени.
Присъединете се в този момент!
Чатботът на VibeJobs вече е на разположение във Viber за всички, търсещи работа. Потребителите могат да го открият тук или като напишат „ VibeJobs “ в търсачката на Viber. Така те ще получат правилен асистент в намирането на работа.

За да отпразнуват стартирането на платформата, VibeJobs и Viber пускат пресен и занимателен комплект от особено направени стикери, които ще прибавят щипка комизъм в чатовете сред претенденти и работодатели.
За VibeJobs
Платформата VibeJobs е построена и се оперира от „ Вайбджобс “ АД – българска софтуерна стартъп компания. Инвеститори в нея са „ Витоша Венчър Партнърс – Фонд I “ КД и „ Ню Вижън 3 Фонд “ КД, чиято активност се реализира със съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност 2014 – 2020 година “, ръководено от Фонд на фондовете в България.
За Rakuten Viber
Rakuten Viber свързва хората. Без значение кои са и от кое място са. Глобалната потребителска база има достъп до набор от функционалности, като самостоятелни чатове, видео диалози, групови известия, актуализации и полемики с техните обичани марки и известни персони. Rakuten Viber подсигурява на потребителите сигурна и безвъзмездна среда, в която да споделят своите страсти. Rakuten Viber е част от Rakuten Group, Inc., международен водач в електронната търговия и финансовите услуги.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР