В България този “ беше установен още през април. Този

...
В България този “ беше установен още през април. Този
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Този „нов мутирал вирус“ беше установен в България още през април

„ В България този „ “ беше открит още през април. Този вирус беше открит в Националната лаборатория по СПИН, която прави секвениране на разнообразни варианти вируси, още през април от български създатели. В момента този вирус се популяризира в Англия. Те постоянно секвенират вирусите и може да проследят всяка смяна на вируса... Въпросът е дали този вирус е прескочил от Европа към Англия, или може да прескочи назад в Европа “. Това сподели пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев.
Той разясни, че са изменчиви и доста постоянно част от генетичната им информация се трансформира. Подчерта също, че тази разновидност я има и в Южна Африка.
 BioNTech: За 6 седмици можем да създадем ваксина против новата разновидност на ковид BioNTech: За 6 седмици можем да създадем ваксина против новата разновидност на ковид
Германската фармацевтична компания BioNTech може за 6 седмици да изготви ваксина против новия вариант на ковид. Това съобщи генералния...
„ Вирусът търси метод да си върне преимуществото... Неяснотата постоянно води или до свръх реакция, или до недореагиране. Разумната достатъчност е нещо особено за научния метод “. Симидчиев добави:
„ Новият вирус би трябвало да е значително друг, с цел да има потребност от нова, а той не е подобен... Колкото повече намножава вирусът в популацията, толкоз по-голяма е опцията да мутира. Затова би трябвало да се ограничи разпространяването му “.
Пулмологът уточни като минус несъответстващата национална осведомителна акция за имунизация, посредством която хората да получат нужната им информация и да бъдат спокойни при вземането на решение дали да си слагат ваксина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР