В България свободно в магазините се продават три вида вода

...
В България свободно в магазините се продават три вида вода
Коментари Харесай

Трапезна, минерална или изворна вода?

В България свободно в магазините се продават три типа вода – трапезна, минерална и изворна. Много от нас не обръщаме внимание на това какво тъкмо купуваме.

На Запад да вземем за пример, от ден на ден се търси изворната вода, защото тя оказва друг резултат върху здравето спрямо другите два типа. Тя съдържа по-малко минерални субстанции като желязо, хлор, натрий и флуор и е щадяща организма. Също по този начин не е нужно да се редува непрекъснато. Това е водата, която следва да бъде давана и на дребни деца.

Минералната вода от своя страна се добива със сондажи от земните глъбини. Тя е с по-висока температура. Полезна е с това, че е богата на минерали (желязо, хлор, натрий и флуор).

Предпазва от зъбен кариес и остеопороза. Подходяща е за лица над 40 години, поради удобния й резултат върху костите.

 Минерална вода

Третият тип, предлагащ се на пазара, е така наречен трапезна вода. Тя може да произлиза от наземен, под земята източник или непосредствено от чешмата. Разликата от другите два типа е, че тя наложително се преработва и филтрира. Обогатява се с минерали. Тя в действителност съставлява неестествен артикул, приспособен за приложимост.

От извънредно значение е при покупката на вода да обръщате внимание на наличието на натрий в нея. Колкото по-малки са количествата, толкоз по-добре, изключително за хора с високо кръвно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР