В България пристигнаха 25 хил. дози от ваксината срещу COVID-19

...
В България пристигнаха 25 хил. дози от ваксината срещу COVID-19
Коментари Харесай

Втората пратка от 25 хил. дози ваксина срещу COVID-19 пристигна у нас

В България дойдоха 25 хиляди дози от имунизацията против COVID-19 на "Пфайзер "/ "Бионтех ". Това е втората доставка на лекарствения препарат за страната. По-късно през днешния ден имунизациите ще бъдат публикувани в пет региона и от там разпределени от районните здравни инспекции, разгласи пред публицисти министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Ваксините дойдоха на летище София при засилени ограничения за сигурност. Оттук стартира организацията по извозването им, тъй че още през днешния ден да доближат до 5 точки в страната, сподели Ангелов.

"След като приключим логистиката в тези 5 точки, започваме разпределението на имунизациите по останалите РЗИ-та, както са в 28-те области в страната, тъй че да продължим имунизацията на всички чиновници на първа линия, които са включени в първата фаза на имунизацията - това са българските медици. След като приключим с първа фаза, ще стартираме незабавно с втора фаза - домовете за възрастни хора и българските учители ", уточни министърът.

"В момента идват 25 хиляди ваксини, след към 10 дни ще дойдат още 25 хиляди, които ще бъдат още веднъж разпределени до 5 точки в страната. Очакваното количество в края на януари или началото на февруари ще бъде към 35 хиляди дози, които ще бъдат разпределени до 28 точки ", сподели още той.

От имунизираните у нас съвсем 5000 души към този миг са обявени единствено 4 нежелани реакции, само че те са отшумели бързо.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР