В България отравянето с етиленгликол е често срещано. Това е

...
В България отравянето с етиленгликол е често срещано. Това е
Коментари Харесай

Специалист обясни колко опасен може да е етиленгликолът, с които бяха отровени детските храни в Германия

В България отравянето с етиленгликол е постоянно срещано. Това е поливалентен алкохол, необятно публикувано химическо съединяване, за произвеждане на антифриз. Продава се като концентрат във всички бензиностанции, където има консумативи за коли. Има го като съставка на спирачната течност, в разнообразни препарати за миене на прозорци. Може да бъде закупено по най-нормалния метод. Това разяснява проф. Никола Александров. Коментарът му бе във връзка отровата, употребена от незнайния изнудвач, който болести детски храни в Германия и изиска 10 млн. евро до събота, с цел да спре да го прави.

„ Българинът обича да държи антифриз в мазата дружно с алкохола и постоянно се получават неточности. Етиленгликолът е мощно отровно вещество. За възрастни смъртоносната доза е 100-150 милилитра”, сподели още експертът пред bTV.

По думите му, попадайки в организма, стартира да влияе на основния мозък. Получава се гадене, повръщане. В идващите часове стартира развиване на ацидоза, а до 24 часа блокира бъбреците и води до остра бъбречна непълнота. За едно малко дете е задоволителна една чаена лъжичка”, разяснява той.

Професорът добави, че при положение на отравяне с етиленгликол, можем да реагираме и у дома с чашка алкохол.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР