В България отдавна се провежда един социален експеримент с неясни

...
В България отдавна се провежда един социален експеримент с неясни
Коментари Харесай

Владислав Горанов отговори на атаките на Киро: Списъкът от Гугъл 19+1 е кризисен пиар. Нека да каже защо липсва името на Васил Божков

В България от дълго време се организира един обществен опит с неразбираеми последствия. Това се удостоверява от вчерашните думи на един политик, който по стичане на събитията е министър-председател. Ако той чака да бъда арестуван за 24 или 48 часа поради нещо, което някой твърди, това са ирационални упования. Освен с непросветеност, актуалното ръководство е заредено с особена експанзия, която не отива на младежите. Това съобщи пред Нова телевизия някогашният министър на финансите Владислав Горанов по отношение на оповестените описи от премиера Кирил Петков, в които той оповести имена, включващи и родни политици, уличени в корупция.

" Не е съществено един държавен централен орган на България да изготвя описи по Google ", означи той и добави, че, влизайки в Google в " едни уеб сайтове " елементарно може да се направи лист и с имената на който и да било: „ Аз също направих изследване в Google. Нося ви данни за осъществени закононарушения от Асен Василев и Петков ".
свързани новини27701преди 2 часа121916на 12.02.2022
" Несериозно звучи всяко обвиняване, даже отправено от Васил Божков, в случай че няма по какъв начин да отбрани тезите си. Това стана, откакто хипотетично се разбра, че има проблеми с бизнеса му ", зави още Горанов.

" Спазвайки технологията на Петков, и господин Божков трябваше да е в този лист ", добави той.

" Прокуратурата няма какво повече да направи от това да проверява и да вземе пояснение от лицата по случая. Ако приемем, че Божков е в чужбина и не желае да свидетелства пред българското правораздаване, да уточни лицата, които биха могли да го съставляват ", съобщи още Горанов.

Той бе безапелационен: " Не знам какво чака министър-председателят. Изготвянето на сходни описи е спешен пиар. Аз не съм обиден от това, че Кирил Петков претопля една тематика, " настояща " при започване на 2020 година Аз съм обезпокоен като жител, че може българският министър-председател толкоз лековато да борави с обстоятелства ".

Горанов изясни, че Комисията по хазарта не е директно подчинена на министъра на финансите - той не може да трансформира решенията, взети от комисията.

Относно есемес диалозите на Васил Божков, в които той загатва, че има обезпечен " чадър " над него, той съобщи: " Със сигурност аз съм си приказвал с господин Божков нееднократно - това не го отхвърлям и не го укривам. Но диалозите постоянно са били по повод промени в законодателството, които да плануват по-облекчен режим за облагане на
хазарта и смяна на механизма за рекламата. Със сигурност тематиката е забавна, само че не желая да ставате инструмент на задачите на тази агитация ".

" Всъщност, забавната тематика от седмицата е, че в България съществува Google. Че самият министър-председател си сформира един лист 19+1 от Google, което в случай че не беше тъжно, щеше да е и занимателно. Аз нямам равнището като български жител да разясня министър-председателя и ми е под достолепието в действителност ", разяснява гостът.

Отговаряйки на въпрос дали е получавал пари от Васил Божков, той съобщи: " Пари от господин Божков не съм получавал. И не ми е предложил. Нямам визия коя е Мата Хари. В исторически проект съм чел, само че в съответния случай не знам за кого се приказва. За тези фотоси знам, колкото и вие знаете. Виждал съм колаж в интернет. Това, което някогашният министър председател ми сподели и то не беше в частен диалог е, че " мафията го е сготвила ".

Горанов акцентира, че сега не е зает с политика и следи процесите от страни. " За момента отхвърлям да се върна в политиката. За 20 години работа и 12 години в Министерството на финансите единственото нещо, което ме е стимулирало, е да приключим тематиката за влизането в Еврозоната. Надявам се някой български финансов министър да довърши този развой - нещо, което сигурно ще донесе много по-висок финансов напредък от това, което в този момент се " дава обещание " от парламентарната естрада ".

Владислав Горанов означи още един път, че общественият опит, който се организира сега, ще е отговорност на систематичните партии, които го организират: " Самоцелното стоене във властта с този товар, който настоящето ръководство носи, неизбежно ще донесе до огромни вреди ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР