В България няма справедливост. Това твърди Симеон Стоянчов, по-известен като

...
В България няма справедливост. Това твърди Симеон Стоянчов, по-известен като
Коментари Харесай

Малката Рижа: В България няма справедливост



В България няма правдивост. Това твърди Симеон Стоянчов, по-известен като Малката Рижа в предаването "120 минути " по БТВ. Той е с богато престъпно досие и дълъг живот зад решетките, където нееднократно показва, че може да прави каквото си изиска.

"Може ли мен, за това, че съм изгърбил два дилъра, да ми дадат 2 години, а някакъв въшкар, екс служител на реда, прострелял брат ми в тил, да му дадат почтен ", пита той. "В момента, когато го гръмнаха, светът ми се прекатурна на 360 градуса на квадрат. "

Годината е 2009-та. След спор на пътя, при самозащита, екс баретата Петко Лисичков убива брата на Симеон – престъпно проявения Калоян Стоянчов, прочут в Бургас като Голямата Рижа ".

"Отиваме да носим храна във Второ районно на приятелите на брат ми, там бях предизвикан от един служител на реда... Падна ми пердето, пуснах си торбите и потеглих. Викам – ще му ръгнем една плесница. Това беше цялата случка… Затова лежах в пандиза, би трябвало да си отворя километричната информация за съдимост… Брат ми за мен си е жив. Това, че не го виждам… той е там някъде и ме чака ", спомня си Малката Рижа.

Веднага след стрелбата на мястото се струпват приятелите на Калоян, с цел да търсят разпра. Там е и Петър Низамов – Перата. На последното видео на Голямата Рижа още веднъж откриваме Перата. Низамов подема гневна отбрана на Калоян след гибелта му.

"Аз не използвам опиати към този момент. Спрях, тъй като този път е безконечен. Съсипах си душeвността по това време от редовно използуване на опиати, от синтетичните по-точно, дето ги готвят тук в мазетата. Всеки си мисли, че е готвач, а в действителност си продават отровата. Бил съм в Централния, в Софийския, в Бургаския, Варненския, Пловдивския и съм спал и във Врачанския затвор ", разкри той.

Той признава, че в пандиза можеш да си поръчаш всичко. "Стига да имаш връзки и познати и знаеш тъкмо какво да си поръчаш, и река да има вътре, можеш да си поръчаш лодка. Няма кой да ти направи забежека там, братле. Нощем, като те заключат, по закон, като чукнеш, старшината би трябвало да ти отвори. Обаче по какъв начин да му чукнеш, като цялата килия е цялостна с телефони и всеки си приказва ".

„ Сега си диря работа, естествена работа, още я диря, татко ми ме устоя с неговата пенсия. И по този начин движим у дома, ниска топка по-земята. Мога да зидам, да залепвам плочки, топлоизолация. Навсякъде ти желаят информация за съдимост. На мен даже не ми задават въпрос – като си ме видят, поглеждат ме с коша предубеждения и ми споделят – няма работа за теб. Няма какво да се сърдим “, отбелязва Малката Рижа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР