В България няма качествено месо, голяма част от потребителите не

...
В България няма качествено месо, голяма част от потребителите не
Коментари Харесай

Животновъди: В България няма качествено месо, потребителите не знаят какво консумират

В България няма качествено месо, огромна част от потребителите не знаят какво употребяват, всеобщо месните артикули са модифицирани в България, само че не са направени с българска суровина, а вносна. Това стана ясно от кръгла маса, проведена от съдружие “За налична и качествена храна ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“В България нямаме качествено месо, нямаме и профилирани породи за месо ”, съобщи Михаил Михайлов, изпълнителен шеф на Националния съюз на говедовъдите. Михайлов посочи, че най -добрите луканки у нас се вършат от румънско месо. “Можем да предприемем едно деяние, и то е субсидиране на месодайното говедовъдство ”, счита още той.

Симеон Караколев, съпредседател на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА), изясни, че за огромна част от потребителите не е ясно какво употребяват. “Това, че даден артикул е създаден по български държавен стандарт /БДС/, не значи че е изработен с български първични материали. Масово месните артикули са модифицирани в България с вносна суровина. Това по никакъв метод не поддържа българското произвеждане ”, акцентира Караколев.

Относно сирената Караколев посочи, че има сирене с 87% водно наличие, то ще стигне 99%, отново ще се купува и няма да се прави усещане. “Нашето мнение като производители е по-добре да банкрутират 2,3 неточни производители на некачествени храни, само че те ще отворят път за доста по-качествени български храни с български първични материали ”, сподели още Симеон Караколев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР