В България не съществува неравенство между заплащането при мъжете и

...
В България не съществува неравенство между заплащането при мъжете и
Коментари Харесай

Георги Първанов: Успешните дами и мъже остават без връзки

В България не съществува неравноправие сред заплащането при мъжете и дамите. Разлика може да има при по-ниските и междинни позиции, само че за мениджърските няма разлика в заплащането на труда. Това каза собственикът на организация за асортимент на личен състав и член на УС на Българската конфедерация по заетостта Георги Първанов в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Той разяснява данните от проучване на Института за пазарна стопанска система, което демонстрира, че заетостта при дамите е по-висока в сравнение с при мъжете, само че заплащането продължава да е по-ниско. Проучването демонстрира, че близо 50% от дамите на пазара на труда са на възраст сред 45 и 64 години. Данните по райони сочат, че в София е най-голям процентът на дамите, които вземат участие в работната мощ, а най-нисък е в област Кърджали. Областите с най-малка разлика в каузи на работната мощ сред двата пола са Благоевград, Кюстендил и Перник.

" Проучването е доста забавно и дава добра картина. Много огромно отражение има и видът бизнес, в който са заети дамите и мъжете. Ако става въпрос за текстилната промишленост или селското стопанство, заплащането е едно и там разликата би могла да бъде по-голяма, само че тя е минимална или никаква в производството, финансовата сфера, бързооборотните артикули “, разясни Георги Първанов.

Пазарът на труда в България съгласно него е постоянен. " Имаше оптимизации на личния състав в някои производства – в ІТ сферата и аутосорсинга, само че нищо трагично не се е случило. Няма огромни играчи, които да излизат от пазара, нито всеобщи съкращения. По-скоро нашите упования са за гладко стабилизиране и задържане на тези равнища на безработица “, сподели специалистът.

Пазарът на труда сега е по-различен в сравнение с преди няколко години. " Има малко повече хора, търсещи работа, и по-малко благоприятни условия. От тази позиция моята рекомендация е да бъдат оптимално дейни, да търсят благоприятни условия, да употребяват контакти, организации за асортимент на личен състав, профилирани уеб сайтове за търсене на работа, бюрата по труда и всички канали и благоприятни условия. И в случай че излезе добра алтернатива, да не я задържат, а да я одобряват по най-хубавия метод “, посъветва специалистът.

Според него същинското предизвикателство през идващите години ще бъде не толкоз намирането на работа, колкото самотата. " Тук считам, че обществените медии играят една доста неприятна роля в доста случаи. Когато става въпрос за персонални връзки, не всеки път те са най-хубавият канал. Успешните дами и мъже пътуват сами, остават без връзки. Моята рекомендация е: търсете живия контакт, не разчитайте на обществените медии. Бъдете дейни, срещайте се с хора. Семейството и връзката би трябвало да бъде на първи проект “, счита Георги Първанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР