В България намалява вносът на руски петрол. Това потвърди в

...
В България намалява вносът на руски петрол. Това потвърди в
Коментари Харесай

Агенция Митници: Вносът на руски петрол намалява. Влиза при цена от $40 долара за барел

В България понижава вносът на съветски нефт. Това удостовери в изявление за БНР шефът на Агенция „ Митници “ Павел Геренски. 

Страната ни към момента се употребява с изключение от ембаргото, наложено от Европейския съюз поради съветската военна експанзия против Украйна. През 2021-а година делът на съветския петрол у нас е бил към 45 %, разяснява Геренски и изрази терзание, че бюджетните прогнози са правени при цена от 82 $ за барел на сорта Брент:

" В България вид Брент не се внася и не се обрисува да се внася, тъй като е по-скъп. Нивата, на които се внася съветски нефт, чийто импорт понижава, са към 40 $ за барел, което е много по-различно ".

Агенция „ Митници “ упорства да се таксуват с данък и течностите за електронни цигари, в които няма никотин, сподели още Павел Геренски. 

По думите му това е практиката в Гърция, както и на множеството страни в общия европейски пазар. Директорът на приходната организация изрази терзанието си, че този вид артикули се употребяват и от малолетни. Пазарът им е извънредно огромен, уточни Геренски.

" Мога да илюстрирам с един образец. В индивидуален случай бяха арестувани в хранилище на територията на страната 30 000 литра течност за електронни цигари. Съдържанието на патрона с течност в една електронна цигара е 2 мл. Тук приказваме за - жестоко - 15 милиона дози ".

По-рано денем шефът на Агенция „ Митници “ Павел Геренски и генералният шеф на БНР Милен Митев подписаха съглашение за съдействие. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР