В България, където пускаме ваксините, без да ги изследваме, по

...
В България, където пускаме ваксините, без да ги изследваме, по
Коментари Харесай

Oscillococcinum и гланц за устни не помагат срещу грип и корона: Какво да правим с времето в каранти - slava.bg

В България, където пускаме имунизациите, без да ги изследваме, по което сме единствени в Европейски Съюз, не е чудно, че минават и безрезервно се популяризират като противогрипни "лекарства ", които в личните им страни са отречени като безполезни. Такъв е казусът с хомеопатичните неща, наричани oscillococcinum. Оливие Веран, министър на опазването на здравето на Франция е безапелационен: "Това не е лекарство ". Той уголемява тезата си, като твърди, че единственият му резултат е плацебо - т.е. единствено в нашето схващане има някаква успеваемост, така наречен мощ на убеждението, съгласно която подсъзнанието може всичко. А Веран схваща от тези работи - самичък по себе си той е прочут невролог, величие на болничното заведение на Гренобъл - Алпи , преди да влезе в политиката с партията на президента Макрон и да поеме министерството на опазването на здравето в най-тежката 2020 година.
След скандал в Израел и тамошното Министерство на здравеопазването предизвести, че oscillococcinum е "безполезен ", представено от интернационалните медии, а тази страна освен е най-напреднала в битката против ковид, против сезонните грипни вируси въобще, само че и е с една от най-развитите медицински науки в целия свят.
Според легендата, която популяризира производителят Боарон, някой си Жозеф Роа разказва, че по време на испанския грип от 1918 - 1919 година, работещите във ферми за патици не боледували, тъй като в черния дроб на селскостопански отглежданите птици имало нещо, което той бил нарекъл "осцилококи ". Съвременните проучвания обаче демонстрират, че такова нещо НЯМА и го назовават апофения.
Това най-точно казано ще рече ЗАБЛУДА. Иначе,научно, апофени́ята (от на гръцки: ἀποφαίνω) е "спонтанно разбиране на взаимни връзки сред несвързани феномени. Терминът е въведен през 1958 година от Клаус Конрад, който я дефинира като
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР