В България има достатъчно укрития при евентуална бомбена или радиационна

...
В България има достатъчно укрития при евентуална бомбена или радиационна
Коментари Харесай

Има достатъчно укрития при бомбена или радиационна заплаха

В България има задоволително укрития при възможна бомбена или радиационна опасност, само че все още няма учредения да се мисли за такава. Това съобщи в Благоевград основен комисар Николай Николов, шеф на основна дирекция  " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

В момента се прави електронен указател на всички скривалища, който ще е подготвен до края на деня.

Всички укрития и бомбоубежища се ревизират годишно, увери основен комисар Николов и даде гаранции за тяхната надеждност.  " На процедура, във всички жилищни здания и публични, строени след 50-те години на предишния век, мазетата им са пригодени за такива неща. Конструктивните условия за тези скривалища са изцяло спазени ", изясни той.

Николов обаче призна, че оборудването и запасяването в тях е проблематично.  " Оборудването общо като цяло ще кажа, че отново е съоръжение от 50-60 години, остаряло съоръжение ", разясни той.

 Всички места за укрития при възможна опасност, ще бъдат вписани в електронен указател.  " Идеята е идната седмица да успеем да го активираме, тъй че натискайки едно копче да знаете къде е вашето скривалище и по какъв начин по най-бързия метод може да се укриете " уточни Николай Николов.

Предстои сключване на контракт с мобилните оператори за приложения, които ще са в помощ на хората при бедствени обстановки. 

" В разговор съм с мобилните оператори, тъй че при информации за бедствия, за настъпващо злополучие друга заплаха предизвестие към хората ще бъдат давани по една система, наречена БГ Алерт, първо предизвестие какво да чакат хората, и къси инструкции какво следва да създадат, с цел да защитят личния си живот ", изясни той.

Началникът на пожарната даде старт на построяването на първия на Балканите обучителен център за реакция при наводнения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР