В България има 48 000 легла за активно лечение на

...
В България има 48 000 легла за активно лечение на
Коментари Харесай

Ангелов: В България има 48 000 Covid легла

В България има 48 000 кревати за интензивно лекуване на Covid и нямаме терзание, че леглата могат да свършат. Това разгласи в Сливен здравния министър Костадин Ангелов по отношение на построяването на изнесено поделение във фургони в болничното заведение в Силистра. Днес се чака заповед на здравния министър – всички дихателни апарати в лечебните заведения да бъдат преместени до болничните кревати и те да станат реанимационни. 

В момента за цялата страна се обезпечават кислородни концентратори, като 10 ще дойдат в Сливен. Министър Ангелов заключи обстановката в най-проблемните области в страната.

" В момента обстановката в Бургас в следена, нямаме терзания за там. Ситуацията в София също продължава да бъде под надзор. Увеличаваме болничните кревати. В Силистра обстановката е такава. Идеята е пациентите да не се возят с кола за спешна помощ от Силистра до Варна или до някой различен град, където има кревати ".

Според здравния министър има взрив на искащи да се имунизират

„ Имаме извънредно огромно предпочитание на лекари, медицински сестри, санитари да бъдат имунизирани още веднъж. Същото е и при учителите “.

За Сливен министър Ангелов заяви, че ще има спомагателни доставки на „ Ремдесивир “.

„ В понеделник той ще тук “.

Ангелов не се ангажира дали ще бъдат удължени изключителните ограничения, след 31 март.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР