В България има 3,9 милиона жилища, но почти една трета

...
В България има 3,9 милиона жилища, но почти една трета
Коментари Харесай

Световната банка направи сензационно разкритие за имотния пазар у нас

В България има 3,9 милиона жилища, само че съвсем една трета от тях са необитаеми. Това се споделя в отчет на Световната банка за жилищните условия у нас, поръчан от районното министерство.

И макар данните се оказва, че у нас има жилищен проблем, тъй като към 3 милиона български семейства живеят единствено в 2,7 милиона жилища. Най-висок е процентът на празните къщи в селските региони – 43%, а в градовете те са към 25 на 100. В същото време от ден на ден хора живеят в сиромашки квартали и противозаконни селища, а огромна част от жилищния фонд е стар и неприятно поддържан, като част от него е евентуално уязвим за сеизмичнищети, показват специалистите от Световната банка.

Според тях за към 42% от едночленните семейства и за 31% от наемателите на пазарни цени, разноските за жилище са непостижими. Повече от една трета от младите не могат да си разрешат личен дом и по тази причина не престават да живеят с родителите си. Около един милион българи живеят в жилище, което се споделя от повече от едно домакинство. Често до три генерации – или 6-8 членове на фамилията живеят в дребен апартамент от 60 м2, показват от банката
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР