В България, Белгия, Франция, Холандия и Великобритания се провежда мащабна

...
В България, Белгия, Франция, Холандия и Великобритания се провежда мащабна
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на мигранти в 5 държави, и ние в кюпа

В България, Белгия, Франция, Холандия и Англия се организира огромна интервенция за обезвреждане на проведена незаконна група, нелегално превеждаща непознати жители от Афганистан и Пакистан в страни от Европейския съюз, оповестиха от прокуратурата. 

Между България, Белгия, Франция, Холандия и Англия през март 2017 година, с присъединяване на Евроджаст и Европол, бе основан взаимен екип за следствие /СЕР/. Съдебните управляващи в петте страни правят координирано и в съгласие дейности на територията на личните си страни, с поддръжката на Евроджаст и Европол. 

Тази група транспортира противозаконните мигранти с коли, в които имало построени специфични тайници за транспортираните лица, за да не бъдат открити при осъществяване на инспекции от граничните управляващи.

В страните от СЕР се събират доказателства и за осъществяване на закононарушението „ пране на пари “ от проведената незаконна група.

Разследването против тази група е почнало през 2016 година във Англия и Холандия, които са открили, че активността на групата се реализира и на територията на други три страни в Европейски Съюз. В България следствието против групата е почнало при започване на март 2017 година от Специализираната прокуратура.

Операцията е логистично подкрепена от Европол, която е предоставила информация за особеностите при следствието в другите правни системи. Европол взе участие в днешната интервенция посредством даване на разбор за осъществяване на интервенцията. Беше оценена и обменена в действително време информацията, което докара до координирани дейности на територията на петте страни.

На територията на България, под управлението на Специализираната прокуратура, се организират процесуално-следствени дейности в София, Ловеч и Враца. До момента са осъществени 24 претърсвания, 17 от които с авансово позволение на Специализирания углавен съд, а 7 при изискванията на необходимост.

До момента са арестувани общо 42 лица.

В България са арестувани 7 лица, в осъществяване на издадени европейски заповеди за арест по искане на Белгия и Франция. В Белгия са арестувани 13 лица, а във Англия арестуваните лица са 22.

Създаден е координационен център в границите на Евроджаст с присъединяване на всички национални бюра на заинтригуваните страни и аналитичния отдел на Евроджаст, който продължава да работи сега и координира дейностите на територията на България, Белгия, Франция, Холандия и Англия.

Действията не престават. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР