В България Али Вергова е една от малкото жени, които

...
В България Али Вергова е една от малкото жени, които
Коментари Харесай

Али Вергова: Скейтбордът не е само за мъже

В България Али Вергова е една от дребното дами, които карат скейтборд. Прави го от 7-8 години:

„ Преди не беше толкоз разпространяван като че ли измежду дамите. Вече доста навлиза “.

Скейтборда към този момент публично е олимпийски спорт и могат да се реализират високи триумфи, само че би трябвало да има места, на които да се практикува на високо равнище.

„ Най-известното място е НДК, само че там няма нищо. На мен към този момент не ми е забавно да карам там. Другият вид е „ Скейт парк София “ в Студентски град, единственият скейт парк в София ", показа Али.

Али поддържа потребността от нов скейт парк в централната част на столицата, тъй като младежите нямат обособено място за сходни рискови спортове, забавление и подготовка.

Сега се построява нов скейт парк в Северния парк, който би трябвало да е подготвен идната година. В Стара Загора и Бургас младежите към този момент се радват на нови скейт паркове.

Разликата сред дамите и мъжете, които карат скейтборд е доста огромна в България. Съществуват стандарти измежду младите, че карането на скейт е мъжки спорт и надлежно дамите, които карат са доста по-малко. Голяма част от девойките карат да вземем за пример лонгборд.

„ Със сигурност този стандарт, че скейта е мъжки спорт, пречи пъклен доста. Аз като започнах да карам, всички момчета ме съдеха, че това е мъжки спорт ", добави тя.

Разговора на Мартен Роберто и Антония Каменичка с Али Вергова може да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР