В България 35.5% от населението над 16 години не може

...
В България 35.5% от населението над 16 години не може
Коментари Харесай

Над 35% от българите не могат да се позволят едноседмична почивка

В България 35.5% от популацията над 16 години не може да си разреши едноседмична отмора. Страната само че е в топ 10 на отрицателната статистика измежду страните членки на Европейския съюз, съгласно европейската статистическа работа Евростат.

През 2019 година, данните демонстрират, че 29% от жителите на страните членки в Европейски Съюз на възраст над 16 години не са могли да си разрешат едноседмична отмора отвън дома си. Този дял последователно понижава след 2010 година, когато 39% от европейците не могат да си разрешат да седмица, почивайки надалеч от вкъщи си.

 Inability to afford holidays.jpg

Поради блокирането и затварянето на границите в световен мащаб, с цел да се забави бързото разпространяване на ковид, тази наклонност евентуално ще спре през 2020 година

Сред държавите-членки северната ни съседка Румъния записва най-голям дял на жителите в тази обстановка, като по-голямата част от румънците (54%) не са могли да си разрешат едноседмична годишна почивка през 2019 година Жителите на Гърция са на второ място, като 49% не могат да си вземете едноседмична отмора надалеч от вкъщи, следван от Хърватия (48%), Кипър (45%) и Италия (44%).
 Лято 2020 ще е с фокус върху независими плажни вили и единични бунгала
Лято 2020 ще е с фокус върху независими плажни вили и единични бунгала

Коронавирусът трансформира лятната отмора

На другия полюс на скалата, със единствено 10% от хората е Швеция, следвана от Дания и Люксембург ( 11% ), Финландия (12%), Германия и Австрия (и двете 13%).

В съпоставяне с 2010 година процентът на хората, които не могат да си разрешат отмора в продължение на седмица, понижава във всички държави-членки, като се изключи Италия и Гърция, където се усилва надлежно с 4% и 3%. Най-голям спад е регистриран в Латвия (-35 на сто), Малта (-30%), България и Полша (-27%) и Естония (-26).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР