В бъдеще пристрастяването към социалните мрежи може да бъде включено

...
В бъдеще пристрастяването към социалните мрежи може да бъде включено
Коментари Харесай

Ето за кои хора социалните мрежи са най-опасни

В бъдеще пристрастяването към обществените мрежи може да бъде включено в Международната подредба на заболяванията (ICD), сходно на пристрастяването към видеоигрите. Това съобщи пред съветски медии Дмитрий Петелин, лекар-психиатър от Първия московски държавен медицински университет.

На 1 януари тази година влезе в действие 11-ата версия на ICD, утвърдена от Световната здравна организация. Новият документ включва повече от 55 000 болести, пострадвания и разстройства. Сред нововписаните в регистъра е и пристрастяването към видео-игрите и цифровия хазарт като психологични разстройства, свързани със взаимозависимост.
Ето какво се случва с тялото, в случай че не се наспивате
Неврологът-сомнолог Елена Царева поучава да приучим организма да става едновременно през уикенда, с цел да избегнем безсънието. "...
Прочети повече
" Мисля, че е по този начин ", споделя Петелин, отговаряйки на въпроса дали пристрастяването към обществените медии може да влезе в ICD в бъдеще. „ Не се пробвам да демонизирам използването на обществените медии като такава, само че е явно, че тя може да придобие темперамент на пристрастяване при доста хора. То може да дава отговор на същите диагностични критерии като пристрастяването към игрите - нарушение на контрола, занемаряване на всяка друга форма на активност и корист, преди да се появят други негативни последствия. Това са все неща, които могат да причинят пристрастяване, тъй че заслужават повече внимание ".

В същото време специалистът означи, че не всеки, който прекарва време в обществените мрежи, може да се смята за подвластен, тук е значима комбинацията от доста фактори. " Въвеждането на диагностичен код, признаването на нещо за заболяване, има за съществена цел да открие тези групи хора, които са уязвими и се нуждаят от помощ. Ако сме въвели код, разпознали сме заболяване и сме съумели да намерим даже няколкостотин души по света, на които сме помогнали посредством това, значи си е коствало напъните ", заключи Петелин.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР