В австрийския град Грац започна европейското първенство по фигурно пързаляне.

...
В австрийския град Грац започна европейското първенство по фигурно пързаляне.
Коментари Харесай

Найден Боричев: Александра Фейгин е в топ 5 на Европа в техническо отношение

В австрийския град Грац стартира европейското състезание по фигурно пързаляне. В конкуренцията България има представител в три от четирите категории, като най-големи очаквания се разпореждат на Александра Фейгин. Миналата година тя зае историческото 11-о място на шампионата на Стария континент в Минск (Беларус) и направи дебют на международно състезание, като се класира 17-а в Сайтама (Япония), изравнявайки най-хубавото показване на българка на шампионат на планетата, записано през сезон 1992/1993 година от Виктория Димитрова.

Според един от най-хубавите ни фигуристи в близкото минало, а в този момент треньор и ефирен коментатор Найден Боричев, в този момент Александра Фейгин е вдигнала още повече равнището си и има късмет за влизане в топ 6.

“Александра Фейгин все още се намира в топ 5 в техническо отношение на европейското състезание. Смятам, че изцяло е допустимо да забележим влизане в десетката. Тя е доста стимулирана, извънредно добре готова. Вдигнала е равнището си в техническо отношение още повече. Ако надпреварата се развие добре и има доза шанс би могла да записва класиране доста по-добро от предходната година. Нещо като топ 6, в най-лошият случай топ 8”, съобщи Боричев в изявление за БНР.

Днес своето присъединяване стартира танцовата ни двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис, която ще показа своя равномерен танц.
 “Мина Здравкова и Кристофър Дейвис е двойка, която прекомерно дълго страда с цел да стигне до огромната сцена. Бяха на прага на оказването предходната година. Така се стекоха събитията, че съумяха да си подсигуряват точки за европейското и останаха. Няма да съумеят да влязат на край. Това ще бъде доста комплицирано. Ключът ще е в осъществяването на късия танц. Надява се, че ще получат по този начин жадуваните 33 механически точки, които ще им дадат опция да вземат участие на международното състезание в Монреал през март “, сподели още Найден Боричев.

БНР
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР