В Австрия започна първият съдебен процес по фактите на масово

...
В Австрия започна първият съдебен процес по фактите на масово
Коментари Харесай

Близки на починали от Covid искат 100 хил. евро от австрийската държава

В Австрия стартира първият правосъден развой по обстоятелствата на всеобщо заразяване със SARS-CоV-2 в известния ски курорт Ишгъл. Роднини на мъж, умрял от Covid -19, желаеха от австрийските управляващи обезщетения в размер на 100 хиляди евро, съобщи Дойче веле.

Държавата се отхвърли от извънсъдебно споразумяване на разногласието. В изказването си пред съда представител на австрийското държавно управление сподели, че управляващите са работили изцяло вярно, съгласно това, което са знаели на ковид към оня миг, по тази причина и искът следва да бъде приет за безпочвен.

Ищците на собствен ред считат, че управляващите са реагирали прекомерно късно на първите случаи на болест и не са подхванали нужните ограничения да защитят здравето на хората. Освен това карантината в Ишгъл, оповестена на 13 март 2020 година от федералния канцлер Себастиан Курц без каквото и да е предизвестие, е довела до суматоха и безредно тръгване на туристите от курорта. " Онези, които седмица по-рано още не били инфектирани с ковид, са се заразили в препълнените коли и рейсове, извозващи хората ", съобщи пред публицисти юристът на ищците Александър Клаузер.

Както оповестява Франс прес, на 17 септември в съда са постъпили 15 желае, свързани със събитията в Ишгъл през март 2020 година Австрийската асоциация за отбрана правата на потребителите (VSV), която поддържа ищците, чака, че към 3000 индивида могат да предявят искания към страната.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР