В Австралия днес отпада забраната круизни кораби да влизат в

...
В Австралия днес отпада забраната круизни кораби да влизат в
Коментари Харесай

В Австралия отпадна забраната за круизни кораби

В Австралия през днешния ден отпада възбраната круизни кораби да влизат в австралийски води, въведена преди две години поради ковид, съобщи ДПА.

Миналия месец държавното управление на премиера Скот Морисън разгласи, че е решило да не възобновява възбраната, настояща от март 2020 година Щатите Нов Южен Уелс, Виктория и Куинсланд обрисуваха спомагателни ограничения за сигурност за пасажери и екипажи, подготвяйки се за завръщането на корабите, напомня Българска телеграфна агенция.

Щатът Западна Австралия и Северната територия ще разрешат по-малки плавателни съдове да влизат в пристанищата им, до момента в който Тасмания и Южна Австралия още не са огласили проектите си, заяви телевизия Ей Би Си.

Корабът " Пасифик експлорър " (Pacific Explorer) на компания " Пи енд Оу крузис Острелия “ (P&O Cruises Australia) се чака да влезе в пристанището на град Сидни на следващия ден сутринта, идвайки от Сингапур. Той ще е първият интернационален круизен транспортен съд, дошъл в Австралия, показва ААП.

По данни на държавното управление през 2019 година, преди пандемията от КОВИД-19, Австралия е посрещнала над 600 000 пасажери от близо 350 круизни кораба.

Страната отвори още веднъж границите си за изцяло имунизирани задгранични пасажери на 21 февруари, откакто през март 2020 година ги затвори за всички, с изключение на за свои жители и непрекъснато пребиваващи, с някои изключения.

Миналата година стартира поетапно отваряне на границите за задгранични студенти, притежатели на работни визи и туристи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР