В астрологията има 10 значими управляващи планети, включително светила –

...
В астрологията има 10 значими управляващи планети, включително светила –
Коментари Харесай

Вижте как управляващата планета влияе на зодията ви

В астрологията има 10 значими ръководещи планети, в това число светила – Слънцето и Луната, както и Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун. Всяка планета ръководи зодиакален знак (някои ръководят два) и има астрологично значение и въздействие.

Вътрешните планети са Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Марс. Те се смятат за персонални планети, тъй като сменят знаците постоянно, оказвайки по-силно въздействие върху вашата персона и всекидневен живот. Външните планети са Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун. Те се смятат за планети за поколенията, защото се движат по-бавно и оказват въздействие върху поколенията и обществото като цяло.

Когато една планета е в зодиакален знак, това значи, че региона на живота, която този знак съставлява, въплъщава силата на тази съответна планета.

Марс: ръководещата планета на Овен
Марс е планетарен шеф на Овен. Овенът е сходен на гръцкия господ на войната Арес, а Марс е името на неговия римски аналог. Марс е виновен за вашите инстинктивни реакции, тъй че откакто опознаете знака си на Марс, можете по-добре да разберете вашето равнище на блян и деяние. Енергията на Марс е огнена и мощна и има наклонност да разпалва доста полемики и диспути. Енергията на Марс е виновна за характера на Овена, който е прочут като твърдоглав и непреклонен по време на борба.

Венера: Управляващата планета на Телец и Везни
Венера ръководи зодиите Телец и Везни. Венера е римското име на гръцката богиня Афродита. Вашият знак на Венера ви дава визия за вашите стремежи и полезности, както и за способността ви да давате и получавате обич и любов. Влиянието на Венера върху Телеца го прави сетивен и мекушав знак, макар че е символизиран от бика. Венера също се свързва с прераждането и осъществяването, което изяснява значимостта на докосването и чувствеността в Телеца. Венера съставлява любовта и хармонията, следени в потребността на Везни от баланс, партньорство и правдивост.

Меркурий: Управляващата планета на Близнаци и Дева
Меркурий ръководи Близнаци и Дева. Меркурий е римското име на гръцкия господ Хермес, пратеникът на боговете. Това се потвърждава от общителната персона на Близнаци и техният разсъдък. Винаги се е знаело, че Меркурий е в два разнообразни свята, защото може да бъде в подземния свят и във физическия свят, което се вижда в дуалността на знака Близнаци. Влиянието на Меркурий също въздейства върху склонността на Девата да гравитира към логиката и прагматизма. Вашият знак Меркурий е обвързван с вашия жанр на другарство и по какъв начин работи мозъкът ви, написа Tialoto. Той въздейства върху метода, по който можете да изразявате себе си и споделя доста за това по какъв начин поддържате връзка и какви неща ви интересуват.

Луна: Управляващата планета на Рака
Луната управлява океаните и вълните и ръководи зодиакалния знак Рак. Това е идеално за водния знак Рак, символизиран от водното животно рак. Луната се свързва с женствеността и е в тясна връзка с страстите. Раците са едни от най-емоционалните и съчувствени знаци в зодиака, дружно с водния знак Риби. Те могат да усетят страстите на другите хора и да реагират по спомагателен метод, който подхожда на резултата на Луната върху океана. Вашият лунен знак зависи напълно от вашите страсти и въздейства върху метода, по който се чувствате и по какъв начин обработвате прекарванията си в живота. Освен това въздейства върху метода, по който реагирате и регулирате своите импулси и страсти.

Слънце: Управляващата планета на Лъва
Лъвът обича да бъде център на вниманието и каква по-добра планета да го ръководи от центъра на нашата слънчева система – Слънцето. Ярък и в центъра, слънчевият знак също е заглавието на едно от най-важните места във вашата рождена карта. Вашият безоблачен знак е напълно обвързван с вашата персона до сърцевината и е този, за който приказваме най-често, когато приказваме за вашия хороскоп и зодиакален знак. Следователно съществуването на Слънце като шеф на Лъв съответствува съвършено с потребността му да бъде в центъра на вниманието. Лъвовете са освен огнени, само че и постоянно са в центъра на купона, тъкмо като Слънцето.

Плутон: ръководещата планета на Скорпион
Плутон ръководи Скорпион, знак, прочут с това, че е буен, гневен и прочувствен. Плутон е нашата дребна планета джудже и също е римското име на гръцкия господ Хадес. В астрологията Плутон символизира промяна и прераждане. Прекарвайки 12-15 години във всеки знак, Плутон е една от планетите на поколенията, чието въздействие способства за промяна и еволюция в обществото. Вашият знак на Плутон съставлява вашето израстване в живота и по какъв начин или къде ще го преживеете. В взаимозависимост от вашия знак на Плутон, това ще покаже по какъв начин или от кое място идва вашата промяна.

Юпитер: ръководещата планета на Стрелец
Юпитер е римското име за гръцкия господ Зевс и двамата са служили като владетели на своите пантеони, както и като богове на небето. Юпитер е прочут като най-големият бенефик в астрологията и се свързва с шанс, благосъстояние и триумф. Вашият знак на Юпитер е за вашето възприятие за цел и мъдрост и какво можем да научим от другите и по какъв начин ще реализираме мощ. Стрелците, ръководени от Юпитер, са оптимисти и целеустремени, както и доста екстровертни. Това съответствува доста добре с силата на Юпитер. Юпитер е имал доста борби по пътя си, с цел да остане отпред на пантеона. Той е бил целеустремен, което е доста значима част от личността на Стрелеца.

Сатурн: Управляващата планета на Козирог
Сатурн е римското име за гръцкия исполин Кронос и двамата са служили като господ на времето, когато титаните са управлявали света. Сатурн  бил неестествено твърдоглав през целия си живот. Това се отразява добре и на склонността на Козирога да бъде доста твърдоглав, което подхожда на неговия знак – козата. Козирозите са съществени и фамилно насочени. Те също по този начин са склонни да чакат най-лошото, което съответствува със Сатурн, който е прочут като зловредна планета в астрологията и се свързва с отговорности, упоритости и отговорности. Знакът, в който Сатурн попада във вашата натална карта съставлява ограничавания, които сте си сложили, отговорности, които имате в живота, както и вашия престиж. Той управлява метода, по който се изправяте пред страховете си и също по какъв начин определяте границите си.

Уран: ръководещата планета на Водолей
Уран е прочут като планетата на пробивите в астрологията. Това съответствува сносно с Водолея, тъй като Водолеите са склонни да се насочват към непознати или свръхестествени ползи. Те са дълбоки мислители и имат прогресивно мислене. Бързо одобряват всеки човек. Знакът в, който се намира Уран във вашата астрологична карта, демонстрира по какъв начин изразявате личната си характерност и връзката си с технологиите, протеста и нововъведенията.

Нептун: ръководещата планета на Риби
Нептун е римското име за гръцкия господ Посейдон и двамата служат като богове на моретата в своя мавзолей. Това пасва толкоз добре на Риби и не е единствено тъй като е воден знак. Нептун е планетата на вдъхновението и фантазиите, което се съчетава доста добре с прочувствените връзки и мечтателния мироглед за живота на хората от зодия Риби. Известно е, че Нептун е много прочувствен в митологията, което също подхожда на Риби. Вашият знак Нептун е обвързван с вашите музи, фантазии, духовно прояснение, съзнание и креативност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР