В Асеновград бяха наградени участниците в конкурса Най-вкусните сарми, който

...
В Асеновград бяха наградени участниците в конкурса Най-вкусните сарми, който
Коментари Харесай

Най-вкусните сармички избраха в Асеновград

В Асеновград бяха наградени участниците в състезанието " Най-вкусните сарми ", който се организира за девети път. В конкуренцията участваха 17 майстори на кулинарните изкушения. А способеното жури оценяваше предложенията по усет, размер и аранжиране.

За най-хубав занаятчия в категорията зелеви сарми бе отличена Анка Арабаджиева. На второ място се класира Латинка Буцева, а на трето - Илияз Наимов. Наградата за лозови сармички отиде при Звезда Джулева. Връчени бяха и два поощрителни наградата - на Атанаска Костадинова и Венета Демерджиева.

30-ият конкурс " Най-добро домашно вино " в града край река Чая събра спечелилите в конкуренцията, само че също и доста мераклии да опитат от аления балсам. Заради противоепидемичните ограничения участниците в състезанието бяха наградени на скромна гала пред паметника на най-известния винар в Асеновград - Аристи Чорбаджака, чиято винарна е била позната в предишното в целия район. Той бил занаятчия на хубавия мавруд и известната станимашка малага.

Тази година авторитетно жури от общо 70 проби подбра 17 виновност, които стигнаха до финала на състезанието. За най-хубав бе провъзгласен най-младият винопроизводител - Любослав Ангелов, който завоюва конкуренцията с предложение от сорта каберне совиньон. Пред публицисти показа, че е наследил майсторлъка от татко си, който преди две години също е бил победител.

С написана особено за Асеновград национална ария известният акордеонист Димитър Ангелов-Цампито и националният артист Любомир Петов поздравиха присъстващите на тържеството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР