В арсенала на Китай има повече от 500 действащи ядрени

...
В арсенала на Китай има повече от 500 действащи ядрени
Коментари Харесай

В арсенала на Китай има повече от 500 действащи ядрени бойни глави

В арсенала на Китай има повече от 500 настоящи нуклеарни бойни глави.До 2030 година евентуално ще разполага с над 1000 бойни глави, се споделя в оповестения през днешния ден годишен отчет на Пентагона за китайските въоръжени сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

В арсенала на Китай има повече от 500 настоящи нуклеарни бойни глави

Въпреки повишаването на броя на китайските нуклеарни оръжия, те към момента са доста по-малко от тези, с които разполагат Русия и Съединени американски щати. Вашингтон разполага със ресурс от към 3700 нуклеарни бойни глави, от които са ситуирани 1419. Русия разполага с към 1550 ситуирани нуклеарни оръжия,запасът ѝ от нуклеарни бойни глави възлиза на 4489.

Развитието на китайските въоръжени сили е напът да надвиши прогнозите. В предходен отчет Пентагонът пресметна, че през 2021 година Пекин е разполагал с повече от 400 оперативни нуклеарни бойни глави.

Северна Корея все по-често насочва закани със своя нуклеарен боеприпас

Страната изрази отвращение от идването на бойната група на американски самолетоносач в Южна Корея, като го назова провокация.

Окуражен от възходящия си нуклеарен боеприпас, Северът все по-често насочва закани да употребява такива оръжия превантивно, отбелязва Асошиейтед прес.

“Вече отворената за обществеността  теория за потребление на нуклеарни оръжия разрешава осъществяването на нужните процедури за деяние при положение, че против нея бъде подхванато нуклеарно нахлуване или се реши, че потреблението на нуклеарни оръжия против нея е неизбежно ”, се споделя в информацията на КЦНА.

Още вести четете в категория Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР