В Аржентина само селскостопанските щети бяха оценени на $2,3 млрд.

...
В Аржентина само селскостопанските щети бяха оценени на $2,3 млрд.
Коментари Харесай

Aon Полярният вихър в САЩ нанесе икономически щети за 1 млрд

В Аржентина единствено селскостопанските вреди бяха оценени на $2,3 милиарда

Необичайно ниските температури, мощните ветрове и северният циклон, прочут като полярен ураган, който се спусна в Съединени американски щати през януари, докара до съществени стопански загуби, сочи доклад за катастрофичните събития, квалифициран от Aon. В края на предишния месец бе записано намаляване на температурите до -54°C в Средния Запад след нахлулия вкаменяващ въздух от Арктика. През януари бяха регистрирани 45 жертви, а икономическите загуби в Съединени американски щати доближиха съвсем 1 милиард $.

Значителни вреди бяха нанесени на селскостопанския бранш, имуществото и инфраструктурата в Аржентина, Уругвай, Парагвай и Бразилия. Конфедерацията на селските сдружения в Аржентина оцени единствено селскостопанските вреди на $2,3 милиарда

Тежкото зимно време в Съединени американски щати продължава и през февруари. Две зимни стихии, мощен снеговалеж и мразовит дъжд в някои елементи от Средния запад, както и в Южна Канада, през първата седмица на февруари в допълнение ще доведат до увеличение на икономическите и застрахователните загуби.

На другия полюс се оказа Австралия, където живакът на термометъра доближи рекордните 30°C през януари, усложнявайки в допълнение мощното засушаване. В същото време Северен Куинсланд пострада от мощно наводняване. Застрахователният съвет на Австралия заяви за възходящи искания, които все още доближават 6525, а компенсациите до в този момент възлизат на $57 млн., като се чака да не престават да порастват.

Според Майкъл Льоринц, анализатор по злополуките в Aon`s Impact Forecasting, " макар че фокусът на анализите бе концентриран главно върху екстремалния студ и мощните ветрове в Съединените щати, наблюденията демонстрираха, че промените в държанието на въздушните потоци и другите синоптични особености могат да доведат до необикновени и рискови естествени феномени с друг темперамент в другите райони. Австралия, да вземем за пример, изпита аномалията под формата на рекордни жеги и, в действителност, януари 2019 год. бе разгласен за най-горещият месец за цялата история на страната ".

Други катастрофични метеорологични събития, настъпили през януари 2019 година:

1-14 януари: извънредно мощен снеговалеж в Централна Европа аргументи обилни вреди и смъртоносни лавини;
23 януари: 80 смъртни случая вследствие на сезонни наводнения в индонезийската провинция Южен Сулавеси;
23-24 януари: мощни дъждове в Северозападна Испания доведоха до наводнения и свлачища;
28 януари: мощно торнадо в Хавана, Куба, умъртви четирима души и рани близо 200;
30 януари: наводнения в резултат на проливни превалявания в Северна и Западна Саудитска Арабия доведоха до гибелта на 12 души.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР