В Аржентина отдадоха почит на великия Диего Армандо Марадона със

...
В Аржентина отдадоха почит на великия Диего Армандо Марадона със
Коментари Харесай

В Аржентина почетоха Марадона със статуя и специални екипи

В Аржентина отдадоха респект на великия Диего Армандо Марадона със скулптура, която бе открита преди международната подготовка против Чили. Двубоят, приключил с тъждество 1:1, бе първият домашен мач за националния отбор след гибелта на Дон Диего.

Argentina have unveiled a Diego Maradona statue
— Goal (@goal)

Освен с паметника, представляващ Марадона с ръце на кръста и топка в крайници, капитанът Лионел Меси и компания уважиха паметта на легендата и със специфични екипи. Преди дуела играчите на " Албиселесте " носеха фланелки с №10 и лика на Марадона, над който бе изписана рождената му година - 1960-а, и... вечността.

Легендата умря на 25 ноември предходната година, когато получи сърдечен удар. Марадона не бе в положително здраве и в дните преди да напусне този свят, а работата на лекарския му екип дълго време се разследваше. Специална комисия от 20 специалисти, направила аутопсия и цялостно следствие, заключи, че Дон Диего е " оставен да почине " от медицинските лица, отговаряли за положението му.

Марадона е считан за един от най-хубавите футболисти в историята. Той е международен първенец с Аржентина от 1986 година, повторен отличник на Италия с " Наполи ", както и притежател на Купата на краля с " Барселона ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР