В Аржентина десетки хиляди излязоха на национална стачка срещу т.нар.

...
В Аржентина десетки хиляди излязоха на национална стачка срещу т.нар.
Коментари Харесай

Десетки хиляди са недоволни от мерките на президента Хавиер Милей в Аржентина

В Аржентина десетки хиляди излязоха на национална стачка против така наречен " шокова терапия " на стопанската система, препоръчана от президента Хавиер Милей. Демонстрацията беше проведена от най-големия профсъюз в страната. Заради стачките бяха затворени десетки учебни заведения и търговски обекти, стигна се и до анулация на стотици полети, а тук-там градският превоз спря работа.В Буенос Айрес протестиращи минаха по централните улици. Според полицията на стачката е имало близо 80 хиляди души, само че уредниците настояват, че те са били близо половин милион. 
Защитаваме демокрацията. Вече победихме рисковото дясно в Бразилия с БолсонАро и нямаме подозрение, че ще победим политиките на рисковото дясно в Аржентина.
Рафаел Фреире, президент на синдиката TUCA
От декември изпитвам боязън. Чувството да не знаеш какво ще се случи и какво ще направи Милей. Не знаеш какво ще стане на следващия ден, дали ще имаш задоволително храна и - в случай че не - дали децата ще може да отидат да учат.
Лорена Каро, банкерка

Хавиер Милей встъпи в служба предишния декември и подписа декрет за смяна на над 300 ограничения. Плановете засягат стопанската система и включват приватизации, съкращения на разноските и разширение на пълномощията на президента. Освен това се планува ограничение на въздействието на синдикатите. Аржентина е третата по величина стопанска система в Латинска Америка. Инфлацията в страната надвишава 200%, а равнищата на беднотия доближават към 40 на 100. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР