В ареста за срок до 72 часа с цел довеждането

...
В ареста за срок до 72 часа с цел довеждането
Коментари Харесай

Задържаха поръчителя на убийството на варненския диджей Тодор Т.

В ареста за период до 72 часа за довеждането му в съда е арестуван Григор К., упрекнат от Окръжната прокуратура във Варна като съизвършител в убийството на варненския диджей Тодор Т., осъществено с особена свирепост. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Прокуратурата е внесла към този момент искане във Варненския областен съд 47-годишният обвинен да бъде арестуван под стража.

В траялото над четири години следствие на убийството на 46-годишния диджей Тодор са събрани задоволително писмени доказателства и експертизи за виновността на Григор в осъществяване на предумишленото ликвидиране. Обвинението го сочи като подстрекател на закононарушението, като съзнателно склонил Константин Б. да извърши убийството посредством заричане и предоставяне на 20 000 евро.

Прекият причинител на действието 50-годишният Константин Б. към този момент е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ с определение на Варненския областен съд от юли тази година.

Убийството с особена свирепост на варненския диджей е било осъществено с нож на 26 февруари 2015 година пред дома му в кв. „ Левски “. Нападателят причакал жертвата си пред входа и нанесъл изненадващо смъртоносните удари. След това избягал.

Днес в 14.00 часа състав на Варненския областен съд ще се произнесе по настояването на Окръжната прокуратура подбудителят на тежкото закононарушение Григор К. да бъде арестуван под стража.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР