В арена на пряко противопоставяне между Вашингтон и Пекин се

...
В арена на пряко противопоставяне между Вашингтон и Пекин се
Коментари Харесай

Китай заплашва да потопява американски самолетоносачи

В сцена на директно опълчване сред Вашингтон и Пекин се трансформира Южнокитайско море (ЮКМ). По време на обучение Китай демонстративно изстреля в акваторията му балистични ракети, в това число така наречен палач на самолетоносачи.
В отговор на това участващи в градежа на военни бази на противоречиви острови, и показаха, че ще се противят против експанзията на КНР. И в случай че се одобряват съществено думите на шефа на Пентагона Марк Еспър, против Америка е хвърлил предизвикателство освен Пекин, само че и Москва, написа Владимир Скосирев от " Независимая газета ".
 Помпео упреква Китай за учения в противоречиви води Помпео упреква Китай за учения в противоречиви води
Военните учения на Китай край противоречивите острови в Южнокитайско море имат изключително предизвикателен темперамент, съобщи държавният секретар на...
Збигнев Бжежински, консултант по националната сигурност на президента Джими Картър, формулира главната задача на външната политика на Съединени американски щати по следния метод: да не се допусне появяването на съперничеща суперсила, която да заплаши ползите на Америка, световното й предимство.
Вашингтон на процедура предприе невиждана стъпка - за първи път наложи наказания, или включи в черните си описи 24 китайски компании и двама чиновници, участващи в градежа на летища, военни обекти и инфраструктура на противоречиви острови в ЮКМ.
Колкото до китайските ракетни пускове, те бяха част от обучение на Народноосвободителната войска, включващо реплика на удар по американски военни кораби. Както твърди японският в. " Джапан таймс ", това е било предизвестие, отправено към Съединени американски щати. Съвпадението по време сред въвеждането на глобите и ракетните стрелби е инцидентно. По думите на Иън Греъм, старши теоретичен помощник от Международния институт за стратегически проучвания в Сингапур, с тези ракети китайците са изпратили " привет " до американците, организирали взаимно с 10 партньорски страни огромните военноморски маневри RIMPAC край Хавайските острови.
Според пекинския в. " Global Times " тези ракети са изключително рискови за самолетоносачи. Ди Еф-26 Би с обхват 4000 км може да носи както елементарна, по този начин и нуклеарна бойна глава. А обсегът на ракетата Ди Еф-21 Ди е 1800 км. Наричат я първата в света противокорабна балистична ракета. Тя евентуално е била изстреляна от континента.
 Китай прикани Съединени американски щати да спре с военните провокации в Южнокитайско море Китай прикани Съединени американски щати да спре с военните провокации в Южнокитайско море
Китай прикани американските военни да спрат да демонстрират мускули в Южнокитайско море и да заобикалят прибавянето на " нови несигурности " по...
Закономерен е въпросът дали Съединени американски щати се канят да се оправят с Китай и Русия поотделно или чакат от тях взаимен отпор. Алексей Маслов, и. д. шеф на Института за Далечния изток към Руската академия на науките, означи пред " Независимая газета ": " Води се много фина игра. Съединени американски щати желаят да показват нещата по този начин, като че ли в света има някаква антиамериканска коалиция, включваща Китай и Русия.
Съответно врагът е мощен и доста рисков. Всъщност позициите на Китай и Русия към Съединени американски щати са разнообразни. Изстрелването на ракети от Китай демонстрира, че той е подготвен да даде отпор на Съединени американски щати. А Русия от военна позиция не се държи нападателно по отношение на Щатите. Второ, няма никакъв военнополитически съюз сред Русия и Китай, ориентиран точно срещу Съединени американски щати.
Америка приказва за някакъв призрак, който не съществува. В навечерието на изборите един от главните лозунги на Тръмп ще звучи по този начин: " Съединени американски щати би трябвало да се опълчват против международния комунизъм в лицето на Китай и против евентуалната експанзия от страна на Китай и на Русия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР