В Англия задължителното носене на маски в магазините и в

...
В Англия задължителното носене на маски в магазините и в
Коментари Харесай

Англия връща маските в магазините и обществения транспорт след два случая на Омикрон

В Англия наложителното носене на маски в магазините и в публичния превоз се завръща от идната седмица в границите на серия от ограничения по отношение на новия вид на COVID-19 Омикрон, съобщи БНР. Очакванията са и останалите елементи на Обединеното кралство - Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - да вкарат същите ограничавания.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че ограниченията са краткотрайни и превантивни. На специфична конференция, съпроводен от основните съветници на държавното управление по здравни и научни въпроси Крис Уити и Патрик Валанс, министър-председателят съобщи, че Омикрон се популяризира извънредно бързо и може да се предава сред изцяло имунизирани хора. Това постанова стягане на ограниченията.

Борис Джонсън сподели, че хората няма да бъдат спрени да пътуват, само че в този момент всички притигащи от ще би трябвало да си вършат PCR тест на втория ден и да се самоизолират. Идващите от страните от " аления лист ", в който към този момент има 10 страни от Южна Африка, ще се карантирират по хотели. Ще бъде възобновено наложителното носене на маски в магазините и в публичния превоз, само че не и в заведенията за хранене. Отново се обръща особено внимание на имунизирането с акцент върху бустер дозите.

Джонсън сподели, че Съвместната комисия за имунизиране и имунизация в този момент би трябвало да реши дали да смъкна възрастовата граница за трета доза до 18 години и да позволи втора доза за децата от 12 до 15 години. Премиерът изрази убеденост, че тази година Коледа ще бъде доста по-добра от предходната година.

На Острова бяха регистрирани два случая на Омикрон.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР