В Англия се връщат към кешовите плащания, защото са установили,

...
В Англия се връщат към кешовите плащания, защото са установили,
Коментари Харесай

Защо на Острова вече предпочитат плащане в брой

В Англия се връщат към кешовите заплащания, тъй като са открили, че по този начин харчат по-малко. За първи път през последните 10 година потреблението на пари в брой в Обединеното кралство се усилва.

Причината е, че купувачите наблюдават от близко бюджетите си, обезпокоени от към момента растящите цени на питателните артикули. Британският консорциум за търговия на дребно заяви, че още преди празничния интервал 19% от покупките към този момент са ставали посредством банкноти и монети. Хората се връщат към кешовите заплащания, с цел да вършат по-добре сметка на парите си, откакто години наред се радваха на улеснението да заплащат с банкова карта.

Плащанията с карта доведоха до затваряне на банкови офиси и до отвод от доста бизнеси изобщо да работят с банкноти и монети. " Не знам по кое време за финален път сте правили това, само че излезте на открито с пари в брой и когато ви изискат да платите, ще усетите, че стартирате да се замисляте какъв брой тъкмо харчите. С картите е доста по-лесно да не мислите за цената, която плащате, за това по какъв начин този разход ще се отрази на бюджета ви. Но когато плащате в кеш, нещата са разнообразни.

Трябва да си бръкнете в портфейла, с цел да видите дали имате задоволително пари. Освен това в действителност ги държите в ръце и се разделяте с тях. Това в действителност ще се отрази на метода, по който харчите пари, защото ги виждате и това ви припомня, че сте работили крепко, с цел да ги имате. Кара ви да се запитате дали това е най-хубавият метод да ги употребявам, дали цената си заслужава ", споделя финансов съветник.

Затова по време на рецесия много хора се връщат към кешовите заплащания. През предходната година те са били над 6 милиарда паунда, което е със 7% повече по отношение на миналата година. Парите в брой са гореща тематика и измежду YouTuber-ите по фамилни бюджети.

" Първата стъпка е да си извършите седмичен план на разноските. Аз употребявам система от пликчета, в които поставям пари за разнообразни неща - храна, бензин, разноски по децата, пари за ресторант и всякакви други. Всичко, което не е в категорията на закрепените сметки в фамилния бюджет. Системата би трябвало да ви помогне да пестите. Всяка седмица слагате избран брой пари във всяко пликче и щом свършат, това е. Не можете да харчите повече ", споделя влогърка.

Британското министерство на финансите издаде нови насоки към банките. Те плануват на живеещите в градски региони да бъде обезпечен достъп за гратис изтегляне и складиране на пари в брой в границите на два километра, а на хората в селата - до пет километра.

" Ако се придържате към пликчетата, в случай че харчите същински пари, а не просто докосвате картата си, това ще ви помогне да видите какъв брой тъкмо пари давате, само че и да прецените дали да купите нещо или не. В супермаркета постоянно има разпродажби, само че по този начин ще се замислите дали да ги слагате в кошницата или количката, в случай че въобще не са част от продуктите ви за готвене. По този метод спестявате пари. Това оказва помощ да контролирате покупките си, тъй че да не надвишават плануваните разноски ", счита YouTuber.

Банките са изправени пред санкции, в случай че не обезпечат безвъзмезден достъп до изтегляне на пари в брой за консуматори и компании. Затова те работят дружно с локалните управляващи, с цел да има най-малко един банкомат на всяка комерсиална улица.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР