В актуализираното издание на Рейтинговата системата на висшите училища в

...
В актуализираното издание на Рейтинговата системата на висшите училища в
Коментари Харесай

ИУ-Варна със значително висок рейтинг в системата на ВУЗ-овете

В обновеното издание на Рейтинговата системата на висшите учебни заведения в България (РСВУ) за 2017 година са събрани и систематизирани данни за над 100 знака, които мерят разнообразни аспекти от активността на висшите учебни заведения, в това число образователния развой, образователната среда, социално-битовите и административните услуги, научната работа, престижа, както и реализацията на приключилите на пазара на труда и районната значителност. ИУ-Варна продължава да усъвършенства представянето си по редица индикатори в четирите професионални посоки (ПН), в които образова своите студенти - «Икономика», «Туризъм», «Администрация и управление» и «Информатика».
Резултатите от РСВУ през 2017 година затвърждават високите позиции на ИУ-Варна във връзка с качеството на образователния развой, образователната среда, социално-битовите и административни услуги. В ПН " Туризъм " за втора поредна година се класираме на второ място измежду всички висши учебни заведения в страната, учащи в направлението. В ПН " Икономика " се регистрират най-високите (в съпоставяне с петте основни конкурента) нива на дипломирани студенти, а предлаганите специалности в образователно-квалификационна степен " бакалавър " са на второ място след Софийски университет "Св. Климент Охридски ". Това е резултат от отговорността ни към младежите да изберат най-точния профил на специалността, в която желаят да се развиват. Друг значим акцент, който слагаме в ПН " Икономика ", е най-ниската безработица измежду приключилите в Североизточен регион на обмисляне за последните 5 години.

Традиционно високи остават оценките на ИУ - Варна във връзка с ексклузивност на преподавателския състав с помощта на забележителните вложения в развиването на университетския капацитет в университета през последните години. Допълнително се затвърждава позитивната наклонност при интернационална подвижност на преподаватели и студенти, която се покачва в следствие от целенасочените старания на университета да уголемява партньорската си мрежа от над 160 висши учебни заведения и партньорски организации от няколко континента, както и възходящия брой на взаимни просветителни стратегии с одобрени университети от Англия, Финландия, Германия и др. 

Припомняме, че ИУ - Варна предлага взаимна магистърска стратегия по " Международен бизнес и мениджмънт " с Nottingham Business School, който е награден с двете най-високи оценки при бизнес университетите - EQUIS и AACSB акредитация.
Резултатите от РСВУ за 2017 година отразяват целенасочената и усърдна работа на всички звена в университета за повишение на качеството на образование, разширение на опциите на студентите да вземат участие в стратегии за подвижност и в допълнение създаване на мрежата от университетски сътрудници на ИУ - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР