В актуализация на политиката си за поверителност платформата X, известна

...
В актуализация на политиката си за поверителност платформата X, известна
Коментари Харесай

X ще събира биометрични данни от потребителите си

В актуализация на политиката си за дискретност платформата X, известна като Twitter, ще събира биометрични данни на своите консуматори, като да вземем за пример фотография на лицето им.

Хората, които са се записали за абонаментната услуга X Premium, могат да изберат да дават селфи и фотография на документ за идентичност за инспекция.

В политиката се показва също, че X може да събира данни за трудовата претовареност и образованието, заяви BBC.

Това ще бъде за " да ви предложи евентуални работни места, които да показа с евентуални работодатели, когато кандидатствате за работа ".

Новата политика за отбрана на персоналните данни ще влезе в действие на 29 септември. Тя гласи:

" Можем да събираме и използваме вашата персонална информация (като да вземем за пример трудова история, обучение, желания за работа, умения и качества, интензивност и ангажираност при търсене на работа и т.н.), с цел да ви препоръчаме евентуални работни места, да я споделим с евентуални работодатели, когато кандидатствате за работа, да дадем опция на работодателите да намерят евентуални претенденти и да ви покажем по-подходяща реклама. "

BBC свързва смяната със спекулациите, че X може да стартира да предлага услуги за набиране на личен състав. Според информацията, през месец май X Corp е придобила услуга за набиране на личен състав в региона на технологиите, наречена Laskie.

Това е първото придобиване на компания, откогато предходната година Илон Мъск купи Twitter, както се наричаше тогава, за 44 милиарда $.

Либърти Витерт, професор във Вашингтонския университет в Сейнт Луис, счита, този ход е в сходство с опита на X да сътвори " по-целенасочени и самостоятелни прекарвания за потребителите " и конкурентните платформи като LinkedIn.

Според нея обаче, тази смяна е от тези, с които потребителите " би трябвало да бъдат безусловно деликатни ", предупреждавайки, че може да се стигне до злоупотреби от работодателите, като да вземем за пример да се употребяват туитове, ретуитове или следвани сметки, с цел да вземат решения за дадена работа.

Според X събирането на биометрични данни – термин, който обгръща данни, свързани с физическите характерности на обещано лице, като сканиране или пръстов отпечатък, е предопределено за потребителите на X Premium.

Компанията разяснява пред BBC: " X ще даде опция да се даде техният  документ за идентичност, смесен със селфи, с цел да се добави равнище на инспекция. Биометричните данни могат да бъдат извлечени както от държавния документ за идентичност, по този начин и от селфи изображението. "

Собственикът Илон Мъск удостовери и проектите на X да даде на потребителите опция за осъществяване на видео- и аудиоразговори.

Той съобщи, че функционалността " работи на iOS, Android, Mac и PC " и че няма да е нужен телефонен номер. Не беше посочена обаче дата, на която новата функционалност за позвънявания ще бъде налична.

Мъск има упоритостта да трансформира X в " приложение за всичко ", в универсално звено за разнообразни услуги, като това включва спомагателни функционалности и актуализации на политиката за дискретност, допълват от компанията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР