В Африка се подготвя бърз тест за коронавирус, който дава

...
В Африка се подготвя бърз тест за коронавирус, който дава
Коментари Харесай

В Африка подготвят тест, който показва за минути дали имаш COVID-19

В Африка се приготвя бърз тест за ковид , който дава резултат до минути, оповестява CNN. Това може да докара до бързо тест ване на вируса на целия континент. 

От Институтът " Пастьор ", който е биомедицински проучвателен център със седалище в сенегалската столица Дакар споделят, че са покрай производството на наличен, ръчен комплект за диагностичен тест на COVID-19, който може да даде резултати за броени минути.

Институтът ръководи ново дружество, наречено DiaTropix, което работи в партньорство с пет проучвателен организации от март, в това число Mologic във Англия, за основаването на тест овия комплект.

Амаду Сал, шеф на Института " Пастьор " и DiaTropix съобщи, че тест ът ще коства единствено Щатски долар 1 за бройка.

" Това е доста елементарна технология, като тест за бременност, който можете да употребявате на всички места, което е значимо за Африка ", съобщи той.

Според Mologic този комплект за бърз тест не изисква електричество или лабораторен разбор.

Вместо това се състои от елементарна тест лента, сложена в пластмасова единица и употребява дребна кръвна проба, събрана посредством убождане с пръст, сходно на тест овете за премерване на инсулин. Кръвта се тест ва за антитела, свързани с ковид , и резултатът е показан на тест лентата
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР