В Административен съд – Велико Търново е постъпила жалба от

...
В Административен съд – Велико Търново е постъпила жалба от
Коментари Харесай

Извънредно! Балотажът в Горна Оряховица влиза в съда, подозират игра с машините

В Административен съд – Велико Търново е постъпила тъжба от Добромир Добрев, в качеството му на претендент за кмет на Община Горна Оряховица, повдигнат от Политическа партия „ ГЕРБ “, срещу Решение № 218/06.11.2023 година на Общинска изборна комисия – Горна Оряховица, с което на втори тур в извършените на 05.11.2023 година избори е разгласен за определен за кмет претендентът на Политическа партия „ Пряка народна власт “ Николай Рашков. Това оповестиха от съда.
Три движимости лица ще прегледат всички бюлетини от балотажа.
Основание за жалбата са възможни нарушавания при гласуването с машини. Според жалбоподателя той е получил с 424 гласа по-малко от спечелилия изборите и това са гласове единствено от машинния избор. Като нарушавания се визират удостоверяването на хеш кода, размазан текст на машинните бюлетини, изчезнал щемпел на други и така нататък, написа 24 часа.
Делото ще се гледа в намерено съвещание на 21 ноември от 10 часа. Освен Общинската изборна комисия като ответник, в съвещанието могат да вземат участие и заинтригуваните страни – всички 11 претенденти в кметските избори.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР