В 9 РУ е получен сигнал за незаконно разпространение на

...
В 9 РУ е получен сигнал за незаконно разпространение на
Коментари Харесай

СДВР: Няма операция за наркотици срещу активист на Манолова, имаше срещу брат му за контрабанда на ракия

В 9 районно управление (на МВР) е получен сигнал за нелегално разпространяване на безакцизна стока в Обеля. Реагирали сме на него. Няма извършени дейности против, няма досъдебно произвеждане. Той не е обект на инспекцията по никакъв мотив... Категорично ви декларирам, че няма данни и полицейската интервенция е извършена по линия - нелегално разпространяване на акцизни артикули от чиновници на " Икономическа полиция ". Нищо общо няма с наркотични субстанции и всички изявления в медиите. Това съобщи шефът на " Икономическа полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи Добромир Брешков във връзка сигналите от " Изправисе.БГ " за принуда върху техен деятел.
При акцията, извършена през вчерашния ден в 11 часа в Обеля, бил тестван сигнал за нелегално производство на ракия в трафопост, където се събират лица, които я употребяват.
Бил тестван не Тихомир - а брат му - 38-годишният Кирил Василев, който имал престъпна регистрация от 2012г. " Човекът не е задържан и поради неналичието на ракия, а съществуването единствено на котел за варене, който той е предал непринудено и за това не е формирано досъдебно произвеждане ”, изясни Брешков. Първоначално той се заключил в трафопоста, само че откакто пристигнали чиновници на ЧЕЗ, отворил вратата. Трафопостът е бил нает законно от електроразпределителното сдружение.
При акцията Кирил бил самичък. Иззет е котел за ракия, не за варене накомпоти. " Не е имало никакво претършуване и обиск в дома на Тихомир Василев или неговата майка. ", посочи Брешков. Проверката е докладвана на Софийска районна прокуратура.
За акцията оповестиха малко по-рано денем от полицията:
Сутринта за популяризира новината за осъществено претършуване на дома на родителите на деятеля от " Изправисе.БГ " Тихомир Василев в Обеля - като го дефинира не просто като напън, а брутална полицейска принуда. При него бил конфискуван апарат за варене на компоти от възрастните му родители, които обаче избавили уреда за печене на чушки и не го предали на управляващите.
Настояваме Борисов да върне уреда за варене на компоти на майката на Тихомир. С тази красноречива имитация водачът на „ Изправисе.БГ ” оповести полицейската акция, при която 10 служители на реда от отдел Наркотици и Икономическа полиция нахлули в жилището в Обеля. По думите ѝ, те не посочили заповед за претършуване и изземване.
Пред БНР напът за морето Тихомир Василев разяснява, че в Обеля се води по непрекъснат адрес, само че там живеят единствено родителите му. Полицията претърсила и мазето им, и там намерили котел отпреди Втората международна война, в който те варели компоти. По думите му офанзивата е ориентирана против него, тъй като стачкува против държавното управление, а шефът на 9-то районно управление (на МВР) бил назначен персонално от премиера Бойко Борисов.
Още детайлности за описа на Манолова в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР