В 9.30 ч. днес започва заседанието на Висшия съдебен съвет

...
В 9.30 ч. днес започва заседанието на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

ВСС решава днес да уволни ли Гешев

В 9.30 ч. през днешния ден стартира съвещанието на Висшия правосъден съвет с единствена точка в дневния ред - разглеждане всъщност на двете оферти за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев. Първото бе импортирано още от Янаки Стоилов, до момента в който беше длъжностен министър на правораздаването. Второто е на приемничката му Надежда Йорданова.

И въпреки Стоилов да изиска уволнението на Гешев още предишното лято, а Йорданова - пред март, до момента съветът си намираше мотиви да не ги прегледа. Покрай това на Стоилов даже се наложи Конституционният съд да пояснява може ли министърът на правораздаването да желае махането на основния прокурор и на ръководителите на двете висши съдилища.

Възможно е и през днешния ден кадровиците да протакат, употребявайки това, че предходната седмица Върховният административен съд дефинира, че би трябвало да прегледат и част от проблема " Жоси ", който е едно от деветте учредения в предлагането на Йорданова. Още тече срокът за обжалване на това правосъдно определение и това би могло да даде мотив на болшинството в съвета да откаже да прегледа предложенията, до момента в който няма дефинитивно решение на Върховен административен съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР