В 80 руски града се проведоха протестни акции срещу управлението

...
В 80 руски града се проведоха протестни акции срещу управлението
Коментари Харесай

Руската опозиция честити рождения ден на Путин с протести за оставка

В 80 съветски града се организираха протестни акции против ръководството на президента Владимир Путин, които съответстваха с неговия 65-ти рожден ден .
По данни на мониторингова група задържани са общо 270 души, заяви AFP.
Полиция брутално разпръсна протестен протест в Санкт Петербург с присъединяване на 3000 души. Там бяха задържани 66 души. Участниците скандираха „ Срам “. Според деятеля Артьом Платов и други очевидци полицията брутално разпръснала множеството. Задържаните са били влачени и жестоко хвърляни в полицейските коли, има потърпевши стачкуващи, а част от участниците трябвало да побегнат.
В Москва силите за сигурност демонстрираха въздържаност и разрешиха на протестиращите, основно младежи, да минат по центъра на града. 20-годишният участник Игор Климов показа, че не е благополучен с Путин. „ Той е на власт откогато се помня и на всички места има корупция “, сподели стачкуващият.
Протестиращите в столицата скандираха „ Честит рожден ден “ и „ Русия без Путин “, като мнозина носиха копия на конституцията и развяваха знамена измежду одобрителни клаксони и възгласи от минаващи коли. Стотици служители на реда, някои от които в екипировка за битка с безредиците и с кучета, бяха изведени по маршрута на шествието, с цел да не му разрешат да стигне до Червения площад.
Както в Москва, по този начин и в другите съветски градове стачкуващите упорстваха да се разреши на Алексей Навални да взе участие в президентските избори през март. В момента той излежава 20-дневна присъда за нарушение на закона при организирането на публични мероприятия, написа още БГНЕС.
Властите настояват, че той не дава отговор на изискванията за претендент президент, тъй като има условна присъда за машинация.
Броят на арестуваните из цялата страна през вчерашния ден бе по-малък спрямо арестите от митингите, провокирани от опозиционера Алексей Навални през март и юни. По време на мартенската проява единствено в Москва бяха арестувани 1000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР