В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг

...
В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг
Коментари Харесай

Ограничено е потреблението на питейна вода в 8 благоевградски села


В 8 села от община Благоевград през лятото има дефицит на питейна вода, заяви Българска национална телевизия.

Жителите на обитаемоте места по поречието на Струма през годините са поддавали десетки тъжби във ВиК - Благоевград. Всеки сигнал е тестван от експерти от водното сдружение в регионалния град.

През лятото чешмите на хората, които живеят в благоевградските села Българчево, Зелен дол, Бучино, Селище, Логодаж и Покровник постоянно пресъхват.

Росица Димитрова, шеф на "Водоснабдяване и канализация " ЕООД - Благоевград изяснява, че през последните години има трайно засушаване, а водата за питейни потребности се употребила и за поливане на градини.

По думите й в тези села не е допустимо да се вкара режим на водата, защото количествата, които генерират водоизточниците са незадоволителни.

От Водното сдружение разясняват, че с цел да се реши казусът би трябвало да се построи 20 километра водопреносна мрежа, само че средствата,с които разполагат стигат единствено за три километра. За това се търси помощ и от община Благоевград.

Димитрова добавя още, че има абстрактен план от 2002 година, който към момента не е осъществен.

Заради неналичието на единна ВиК асоциaция в Югозападна България, водното сдружение в Благоевград не може да кандидатства за европейско финансиране на плановете си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР