В 5.00 часа тази сутрин руският президент Владимир Путин обяви

...
В 5.00 часа тази сутрин руският президент Владимир Путин обяви
Коментари Харесай

Путин обяви военна операция в Донбас, започна унищожаването на стратегически военни обекти в Украйна

В 5.00 часа тази заран съветският президент Владимир Путин разгласи решението си за провеждането на специфична военна интервенция за отбрана на Донбас. Нейната цел е отбраната на хората, които са жертва на издевателския режим на Киев. Действията са за самоотбрана.

Това заяви Путин по време на послание към жителите на Руската Федерация, предават международните осведомителни организации.

Държавният глава се обърна и към външни сили, които може да се опитат да съставляват опасност за Русия. Според него отговорът на Русия ще бъде неотложен.

„ Готови сме за всяко развиване на събитията. Всички нужни решения са взети “, сподели Путин.

Световни медии оповестиха, че високопоставените съветски военни водачи са отишли в командния център.

В телевизионното изказване Путин акцентира, че действието идва в отговор на закани, идващи от Украйна.

Той добави, че Русия няма за цел да окупира Украйна. Путин добави, че отговорността за кръвопролитията е на украинския " режим ".

Руският президент изиска от украинските бойци да се предадат, като употребява израза " хунта " по адрес на законната украинска власт.

Той предизвести другите страни, че всеки опит за интервенция в съветското деяние ще докара до " последствия, които в никакъв случай не са виждали ".

Путин упрекна Съединени американски щати и техните съдружници, че подценяват настояването на Русия да попречи на Украйна да се причисли към НАТО и да предложи на Москва гаранции за сигурност.

Той сподели, че съветската военна интервенция има за цел да обезпечи " демилитаризация " на Украйна.

В телевизионно изказване Путин съобщи, че действието идва в отговор на закани, идващи от Украйна. Той добави, че Русия няма за цел да окупира Украйна. Путин добави, че отговорността за кръвопролитията е на украинския " режим ".

Руският президент изиска от украинските бойци да се предадат.

Той предизвести другите страни, че всеки опит за интервенция в съветското деяние ще докара до " последствия, които в никакъв случай не са виждали ".

Путин съобщи, че всички украински военнослужещи, които поставят оръжие, ще могат безвредно да изоставен зоната на битка, оповестява apnews.com.

Показателно е с какво известие в Twitter излезе РИА Новости - че военната офанзива е " самоотбрана ".

Според непотвърдена информация, въздушното пространство на Украйна е затворено. Освен това, съгласно BBC, въздушното пространство при Ростов на Дон е затворено.

Засега сигналите от Съединени американски щати са, че американски военни няма да влизат на украинска територия.

Началото на военната офанзива на Русия бе обещано в 5.00 часа тази заран

Русия нападна Украйна - " войските ѝ минаха нашите северни граници, заяви във Фейсбук журналистът Юрий Бутусов, представен от украинската организация УНИАН, оповестява Българска телеграфна агенция.

В цяла Украйна стартира унищожаването на стратегически военни обекти и бази.

" Атакувани са военни обекти из цялата страна, преди всичко елементи от противовъздушната защита на (украинска) авиобаза, системи за ръководство ", написа той.

" Въоръжените сили на Украйна оказват опозиция ", добави Бутусов.

Журналистът Андрий Цаплиенко осведоми в Twitter, че окупаторът е употребявал крилати и балистични ракети, с които е обстрелял стратегически обекти в Киев.

Рано сутринта, след 05:00 ч. в редица градове, в това число Киев, са отекнали детонации. УНИАН цитира известия за минимум четири гърмежа в Краматорск, мощни детонации в Одеса, Харков, Бердянск, за почнали мощни обстрели " от страна на терористите " в сепаратистки Донбас.

В Киев също се чуват детонации, има известия за гърмежи и пукотевица в региона на интернационалното летище " Бориспол ", прибавя организацията.

За съветски ракетни удари и десантни интервенции против Украйна оповестяват очевидци и локални медии, откакто съветският президент Владимир Путин разпореди началото на военна интервенция против Украйна.

Командни центрове на украинската войска в Киев и Харков са подложени на съветски ракетни удари след 5 часа тази заран, заяви „ Украинская истина “, представена от Ройтерс, като се базира на източник от украинското вътрешно министерство.

Агенция „ Интерфакс “ оповестява за десантни интервенции на съветския черноморски флот в Азовско море и в Одеса.

Според свидетел в Киев са се чули далечни мощни шумове, сходни на артилерийска пукотевица, заяви Ройтерс. За пукотевица край основното летище на украинската столица заяви и организация Интерфакс, като се базира на местни медии

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР