„В 45-то и 46-то Народно събрание БСП показа, че е

...
„В 45-то и 46-то Народно събрание БСП показа, че е
Коментари Харесай

БСП ще работи в посока поставяне на конкретни въпроси и търсене на конкретни решения

„ В 45-то и 46-то Народно заседание Българска социалистическа партия сподели, че е една рационална и поредна групировка, че може да основава среда, в която партиите да приказват и тъкмо с концепцията да се водят диалози за смяна и за решение на съответните проблемите на страната. Ние сме твърдо уверени, че проблемите като инфлацията и високите цени на тока могат да бъдат решени,само когато имаме постоянно държавно управление. В тази акция Българска социалистическа партия ще работи в тази посока - в слагане на съответни въпроси и търсене на съответни решения. “Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ в 46-то Народно събрание Димитър Данчев в ефира на радио " Фокус ".

По думите му пандемията и рестриктивните мерки ще бъдат предизвикателство за идната акция, само че Българска социалистическа партия няма да спре да търси директния разговор със своите членове и симпатизанти. „ Българските жители желаят резистентност и предвидимост в ръководството, желаят да се намират решения за съответните проблеми с тях свързани “, сподели още той.

Последните два Народното събрание Димитър Данчев разяснява по този начин: „ Факт е, че преобладаваше разговор, който по-скоро отвращаваше българските жители от Народното събрание като институция. Българска социалистическа партия беше онази партия, която сподели какво би трябвало да прави една виновна и поредна партия за намирането на баланс в връзките сред политическите партии. Надявам се, че този път разсъдъкът в 47-то Народно заседание ще надделее и партийното държание, което демонстрираха някои политически обединения, ще бъде преодоляно. “ Социалистът изрази още вяра, че в идващия парламент ще надделеят диалозите по политики и няма да се приказва единствено за систематизиране на постове, пари и личностни нападки.

Димитър Данчев уточни част от политиките, на които Българска социалистическа партия държи най-вече са смяната на модела на ръководство на България, както и намиране на решения за нещата, които би трябвало да бъдат свършени. „ При диалозите с останалите партии за нас ще бъде значимо кой слага националния интерес над персоналния си. Ние ще търсим и решението на няколко съществени казуса - преди всичко това са проблемите, свързани с икономическото развиване на страната ни, превъзмогването на инфлацията, която води до в допълнение задълбочаване на неравенството в България. На второ място е превъзмогването на следствията от коронавирус рецесията, за разширение на ограниченията и то в секторите, където служебното държавно управление не съумя да се оправи. Ще работим още за бързото напредване и осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност, който към момента не е изпратен в Брюксел. “ Като цели за левицата Данчев добави още справяне с бежанската рецесия, проблемите в енергетиката, опазването на здравето и образованието.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която има подготвена стратегия с ясни цели.

На въпроса по какъв начин си изяснява и дали е вероятен лозунгът “Десни принадлежности за леви цели “ Димитър Данчев отговори: „ Да правиш такава политика значи, че нямаш никаква концепция какво е политика. Очакваме да забележим цялата управническа стратегия на “Продължаваме смяната “, с цел да забележим по какъв начин ще съчетават тези десни ограничения с леви цели. С това новият план демонстрира, че няма никакви идейни политики “, разяснява той.

Депутатът от левицата бе безапелационен, че страната има потребност от постоянни институции както президентска, по този начин и парламент. „ Както се вижда не може да има обикновено функционираща страна без всички да работят дружно и в синхрон. Служебното държавно управление не може да реши на процедура нито един значителен проблем като цената на тока, без работещ парламент “, изясни той.

На финала Димитър Данчев изрази вяра за висока изборна интензивност на идните избори, с цел да може идващото Народно заседание да бъде с добра представителност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР